Foto: Māris Bileskalns

10. jūnijā Ventspils Piedzīvojumu parkā tiks atklāta Baltijā lielākā rodeļu trase – Ventspils rodelis. Jaunā atrakcija sola pamatīgu adrenalīna devu ikvienam, kam pietiks drosmes nobraukt pa vairākus simtus garo un līkumiem bagāto trasi.

Rodeļu trases būvniecība Piedzīvojumu parkā uz slēpošanas kalna "Lemberga hūte" nogāzes tika uzsākta pērn 1. jūlijā. Iecere par rodeļa izveidi uz slēpošanas kalna bija lolota jau vairākus gadus, šis bija Ventspils Komunālās pārvaldes sagatavots pašvaldības investīciju projekts, kas tika realizēts ar valsts budžeta līdzfinansējumu 1,6 miljonu eiro apmērā, informē projekta pārstāvji.

Foto: Māris Bileskalns

Kopējais rodeļu trases garums ir 800 metri, bet nobrauciens ir vairāk kā puskilometru – 580 metrus garš. Rodeļa kamanas var sasniegt maksimālo ātrumu 40 km/h, bet aptuveni 25 metru augstumā no zemes līmeņa rodeļu trase veido divas 360 grādu virāžas.

Rodeļa izbraucienā varēs doties arī pieaugušais kopā ar bērnu, jo kamanas ir divvietīgas un to kravnesība ir līdz 150 kilogramiem. Kamanas aprīkotas ar viedo elektronisko bremzēšanas sistēmu un elektriskajām bremzēm.

Foto: Olimpiskā centra “Ventspils” arhīvs

Rodeļu trase darbosies visu gadu un, lai pasargātu pasažierus no nokrišņiem, kamanas iespējams aprīkot ar aizsegiem.

Rodeļu trases konstrukcijas un kamanas izgatavotas "Josef Wiegand GmbH & Co. KG" rūpnīcā Vācijā, kas ir viens no lielākajiem un pieredzējušākajiem rodeļu trašu izgatavotājiem visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!