Pagājušās nedēļas izskaņā norisinājās līdz šim nebijis notikums – lidojums no Rīgas uz Rīgu. Izceļot, ka ne vienmēr būtisks ir galamērķis, bet saistošs ir pats piedzīvojums, interesenti tika aicināti pievienoties šim neparastajam lidojumam.

Tūrisma aģentūras "Balt-Go" speciāli organizētajā čarterreisā no Rīgas uz Rīgu (ar reisa numuru BT7701) piedalījās aptuveni 80 pasažieri, tajā skaitā mediju pārstāvji.

Izlidošana no lidostas "Rīga" notika pulksten 16.10. Maršruts veda pa Liepājas šosejas trajektoriju. Tā kā šis bija īpaši zemais lidojums, aptuveni 900 metrus virs zemes, pasažieri ļoti labi varēja redzēt Kurzemes rudens ainavas, "Tūrisma Gidam" pastāstīja "Balt-Go" pārstāvji.

Virs Liepājas lidmašīna veica četrus lidojuma apļus, bet tad devās Pāvilostas virzienā, virs tās veicot goda apli. Pasažieri abās lidmašīnas pusēs varēja vērot gan saulrietu, gan jau uzlēkušo mēnesi.

Uz klāja visiem pasažieriem tika pasniegta maltīte, kas sastāvēja no četriem ēdieniem, kas tika pagatavoti no 1937. gada izdotas un latviešu mājsaimnieču sarakstītas pavārgrāmatas: teļa gaļas pastēte ar grauzdētām galdmaizītēm, cūkgaļas cepetis ar dzērveņu sulā marinētiem ķirbjiem un sezonas dārzeņiem, putota dzērveņu želeja ar vaniļas mērci un ķirbju maizīte ar marmelādi un pūdercukuru. Visiem lidojuma dalībniekiem tika pasniegti arī atspirdzinošie dzērieni.

Lidojums ilga aptuveni stundu un 30 minūtes. Lidojuma laikā viesus ar aizraujošu informāciju par Kurzemi izklaidēja aktieris Andris Bulis, stāstot gan par stiprajām Saldus sievām, gan Liepājas teātra balto dāmu, kā arī Puzes skarbo baronu, kas baznīcā mūrējis zemnieku meitas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!