Foto: DELFI/ Domantas Pipas

Ja vēlies ziemas brīvdienās izrauties ārpus Latvijas, bet nezaudēt sajūtu, ka soli pa solim tuvojas Ziemassvētki, apsverams variants ir došanās uz kaimiņvalsts Lietuvas galvaspilsētu Viļņu, kur iespējams skatīt gan grandiozo egli, gan arī izstaigāt daudzveidīgā tirdziņa ejas. Ko Katedrāles tirdziņš iedzīvotājiem un pilsētas viesiem piedāvā šogad?

Pilsētas galvenā eglē Viļņā katru gadu ir ievērības cienīga, ļaujot tās vārdam izskanēt visā pasaulē. Šogad eglīte atgādina šaha dāmas figūriņu – tā ir 27 metrus gara metāla konstrukcija, kurai ir apmēram seši tūkstoši zaru. Egle īpaši izstrādāta, lai kalpotu gadiem, turklāt arī egļu zari iegūti no kokiem meža apkopes laikā. Respektīvi, ne koki, ne zari netika nocirsti tikai tādēļ, lai būtu skaista Ziemassvētku rota.

Runājot par tirdziņu, piedāvājums ir gana plašs – tajā iespējams iegādāties gan tematiskus egļu zaru rotājumus mājai, gan arī gaumīgu dizainu somas, adītas zeķes un cimdus. Tāpat tirdziņā iespējams atrast dažādus nieciņus, ko ielikt dāvanu maisā zem eglītes, piemēram, konfektes un piparkūkas. Ja meklē lielākas Ziemassvētku dāvanas, maisiņā atpakaļ uz Latviju vari vest neparastu dizainu sveces, dažādu materiālu tauriņus kungiem, kā arī skaistas rotaslietas.

Starp citu, tieši Viļņas tirdziņš šogad ir vienīgais, kas no Baltijas valstīm izvirzīts "European Best destination" nominācijā par labāko Ziemassvētku tirdziņu. Balsot iespējams līdz 10. decembrim šeit.

Savukārt zemāk vari apskatīt gan šī gada Viļņas eglīti, gan arī labumus Ziemassvētku tirdziņā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!