Foto: Reuters/Scanpix
Ķīnā uzsākta leģendārā "Titānika" būvniecība, kur varēs apskatīt ne tikai pašu bēdīgi slavenā lainera kopiju, bet arī izjust ietriekšanos aisbergā un pieredzēt kuģa grimšanu, vēsta britu raidsabiedrība "Sky News".

Jauno apskates objektu sāka veidot 30. novembrī. To būvē uzņēmums "Seven Star Energy Investment Group", kas darbus pie lainera būvniecības sola pabeigt nākamā gada beigās.

Slavenā lainera kopija atradīsies tūrisma kūrortā, kas atrodas Kijiangas upes krastā, Šičuanas provincē, Dejingas novadā.

Tā apmeklētājiem būs iespēja ne tikai uz lainera palikt pa nakti, bet arī ieturēt maltīti, atsaucoties uz "The Associated Press", ziņo "NPR". Tāpat vairāki ārzemju mediji atzīmē, ka Ķīnā būvētais "Titāniks" nešķēros Atlantijas okeānu. Tas tikai stāvēs upes krastā.

Ķīnas medijs "The People's Daily" vēstīja, ka šis laineris "ir domāts tūristu piesaistei, kas ir pretstats visiem pārējiem kuģiem".

Lainera būvniecībā ir piesaistīts Holivudā dzīvojošais dizainers Kurtis Šanīlls. Viņš norāda, ka "Titāniks" bija vairāk nekā "tikai kuģis". Dizainers atzīst, ka centīsies maksimāli izveidot "Titānika" kopiju.

"Mēs esam saskārušies ar dažādām problēmām. Piemēram, mēs nevarēsim atveidot pilnīgi visas uz klāja esošās istabas. Mēs centīsimies precīzi atveidot slavenā lainera interjeru un dizainu," sola Šanīlls.

"Sky News" ziņo, ka Ķīnas "Titānika" sākotnējās izmaksas varētu sasniegt vienu miljardu juaņu.

"Titāniks" tika uzbūvēts 1912. gadā un piederēja rēdereja White Star Line. Tolaik tas tika uzskatīts par modernāko un varenāko laineri pasaulē. "Titānika" nogrimšana ir viena no lielākajām kuģa katastrofām jūrniecības vēsturē. Vairāku nelaimīgu sakritību dēļ notika traģēdija, un dzīvības zaudēja vairāk nekā 1500 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!