Foto: Publicitātes attēli

Kā ik gadu, arī šoziem Jelgava pārvērtusies par īstenu ledus karaļvalsti, gaidot ļaudis uz nu jau 21. starptautisko Ledus skulptūru festivālu, kam vērienīgs starts dots piektdien, 8. februārī. Kādas skulptūras priecē interesentus šogad un ko iespējams sagaidīt? Lūk, turpinājumā!

Lai priecētu ļaudis un sarīkotu iespaidīgu festivālu, jau no nedēļas sākuma 34 tēlnieki no septiņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, ASV un Kanādas – naski veidoja ledus skulptūras. Viņu uzdevums bija vairāk nekā 70 tonnas ledus pārvērst ar kino tēmu saistītās ledus skulptūrās.

  • Kā tapa pirmās ledus skulptūras vari apskatīt te.

Festivāls notiek trīs vietās pilsētā: Pasta salā, Jāņa Čakstes bulvārī un Pils salā (Pilssalas ielā 1). Kopumā festivāla laikā apskatāmi vairāk nekā 65 ledus objekti. 30 no tiem – izgaismotas mākslinieku individuāli veidotās un 15 lielās komandu skulptūras, kas būs augstākas par trīs metriem, tajā skaitā ledus labirints un sešas lielformāta foto skulptūras. Visai iespaidīgs ir arī ledus bārs, kas izmantotā ledus daudzuma ziņā ir festivāla lielākais objekts.

Foto: Publicitātes attēli

Papildus muzikālajam baudījumam, pirmo reizi kā ledus skatuve darbosies Pasta salas slidotava, kurā varēs noskatīties ledus teātra "Ice Republic" šovu "Ledus Remix". Šovā varēs sastapt tādus kino varoņus kā Aladinu un Jasmīnu, Sniegbaltīti, Karību jūras pirātus, kā arī "Madagaskaras" un citus varoņus. Tāpat jāpiemin, ka sestdien un svētdien uz skatuves Jāņa Čakstes bulvārī notiks ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi, kur sacentīsies Latvijas un Lietuvas titulētākie mākslinieki – Kārlis Īle un Donatas Mockus.

Visās festivāla teritorijās darbosies tirdziņš, ēdināšanas un atrakciju sektori. Tāpat katrā festivāla dienas vakarā būs uguņošana, kuru varēs vērot gan no Pasta salas, gan no Jāņa Čakstes bulvāra. Ledus skulptūru festivāls norisināsies līdz 10. februārim. Plašāk ar pasākuma programmu vari iepazīties te.

Daba ir lielākā māksliniece, kura pārsteidz, ieviešot ledus skulptūrās savas izmaiņas. Šobrīd laikapstākļi ir mainīgi un ledus skulptūrām ne pārāk draudzīgi. Svētku programma turpinās. Organizatori aicina ledus prieku baudītājus neatlikt festivāla apmeklējumu uz pēdējo brīdi, tāpēc aicina apmeklētājus uz 10. februāri iegādātās biļetes izmantot sestdien, 9. februārī, pastāstīja Jelgavas pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Reinis Dāvis Reimanis.

Foto: Publicitātes attēli

Ja arī tu šajās brīvdienās plāno apmeklēt Jelgavu un Ledus festivālu, noteikti noderēs arī citas laika pavadīšanas iespējas pilsētā, ko "Tūrisma Gids" sagatavojis kopā Jelgavas reģionālo tūrisma centru. Ar tām vari iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!