Foto: Publicitātes foto
No 23. novembra līdz 5. janvārim Lietuvā, Pakrojas muižā norisinās grandiozais gaismas festivāls "Lielās Ķīnas laternas: Visuma zīmes". Ko tur apskatīt?

Lielākajā muižas kompleksā, kas saglabājies Lietuvā, mākslinieki no Ķīnas ierīkojuši vairāk nekā 30 tematiskās gaismu instalācijas. Šoreiz vairākas no zīda laternām veidotās skulptūras sasniedz pat astoņu metru augstumu. Pakrojas muižas teritorijā skatāma Āfrikas dzīvnieku pasaule, polārlāču ledāji, dzērvju sala, persiku koku mežos spēlējas pērtiķi, kā arī atrodama Ziemassvētku eglīte, ap kuru norisinās pasaka par Riekstkodi. Festivāla centrālais objekts ir ķīniešu Jaunā gada simbols, leģendām apvītais monstrs "Nian". Cūkas gadu veiksmīgi noslēgt palīdzēs grandiozs cūkas templis, kuram pateikties par šī gada devumu, bet nākamo gadu veiksmes zīmē iezīmēs eksotiskās ķīniešu zodiaka zīmes.

Kā jau iepriekš “Tūrisma Gidam” pastāstīja pasākuma pārstāvji, nedēļas nogalēs un Ziemassvētku brīvdienās festivālā būs skatāmi arī teatralizēti šovi, kas tapuši, sadarbojoties Lietuvas un Ķīnas aktieriem, viesus izklaidēs dejojoši pūķi, būs arī citas radošas un izglītojošas aktivitātes.

Maģiskais gaismas ceļojums, kas piepildīts ar austrumu eksotisku un 19. gadsimta muižas romantiku, sākās 23. novembrī un norisināsies līdz 5. janvārim katru piektdienu, sestdienu un svētdienu, ieskaitot laiku no 25. līdz 27. decembrim.

Festivāls "Lielās Ķīnas laternas" pirmo reizi Lietuvā, Pakrojas muižā, norisinājās pagājušajā gadā, kad festivālu apmeklēja ne tikai tūkstošiem cilvēku no visas Baltijas, bet arī citu valstu tūristi. Festivāls atzīts par apmeklējuma ziņā vienu no visveiksmīgākajiem aizvadītā gada festivāliem Lietuvā un 2018. gadā ieguva Lietuvas tūrisma "Oskaru" kā visveiksmīgākais tūrisma produkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!