Foto: Vida Press

Fotogrāfs Marks Mervais (Mark Mervai) brīnišķīgi krāšņās fotogrāfijās iemūžinājis saullēkta un saulrieta mirkļus Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā.

Marks spējis notvert īpašo mirkli pirms tumsas un gaismas iestāšanās vienā no krāšņākajām Eiropas pilsētām. "Šīs fotogrāfijas esmu uzņēmis pēdējo piecu gadu laikā, mēģinot noķert perfektus momentus un perfektu gaismu pār Budapeštu," Vida Press stāsta 29 gadus vecais fotogrāfs. "Pats skaistākais mirklis, manuprāt ir tad, kad saule parādās pie horizonta un aust jauna diena, izgaismojot pāris ļoti krāsainas minūtes. Arī pēdējie dienas gaismas stari man simbolizē īpašu mirkli, kas ir kā dabas paldies par skaistu dienu."

Foto: Vida Press

Fotogrāfijās var redzēt dramatiski košus saullēktus un saulrietus pār Budapeštas iespaidīgo Parlamentu, Brīvības tiltu, Margaretas tiltu un Austrumu dzelzceļa staciju.

Ungārijas galvaspilsēta Budapešta ir viena no lielākajām un skaistākajām pilsētām Eiropā. Pilsētas viesiem tā piedāvā ļoti daudz apskates un izklaides objektu un ir slavena ar skaistajām ēkām, tiltiem un to, ka ungāri ir iecienījuši siltos āra un iekštelpu baseinus.

Foto: Vida Press

Ungārijā ēdiens ir gards un garšvielām bagāts, bet vīns – kvēlojošs, saka paši ungāri. Kulinārās baudas un vīni ir daļa no ikdienas dzīves, kurā kaislīgi piedalās Ungārijas iedzīvotāji un viesi.

Vairāk par to, ko apskatīt košajā Budapeštā, lasiet šeit, bet par objektiem ārpus galvaspilsētas – šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!