Netradicionāla, neparasta, bet ārkārtīgi skaista – tāda šogad, 27. novembrī, iemirdzējās Ziemassvētku egle Rembates parkā Lielvārdē.

Ogres novada pašvaldības pārstāve Baiba Trumekalne stāsta, ka ideja Lielvārdē uzstādīt egli ar Lielvārdes jostas simboliku pieder Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājam Egilam Helmanim, savukārt idejas realizētājs ir Ziemassvētku dekorāciju ražotājs "First Service", kas sadarbojas ar zīmolu "December Design".

Tāpat kā iepiekšējos gadus, arī šogad Ogres novads izceļas ar īpaši skaistiem rotājumiem – kā vēsta informācija Ogres novada pašvaldības mājaslapā, novadā pie baznīcām iedegtas 24 izgaismotas lielformāta eņģeļu dekorācijas, veidojot gaismas ceļu uz dievnamiem, izgaismota 3D konstrukcija "Egle" Ogrē un "Kariete" ar diviem zirgiem Mālkalnes prospektā, 20 lielo un 17 mazo bumbu dekorācijas Brīvības ielas liepu alejā; dekorācija "Laimīgu jauno gadu" un citi rotājumi. Turklāt šogad uz svētku laiku uzstādīti trīs jauni oriģināldizaina vides objekti – "Lielvārdes josta un egle" Lielvārdē, "Saule" Ķegumā un "Gaismas grāmata" Ikšķilē.

No 7. decembra sāksies akcija "Egļu stāsts", kurā iedzīvotāji, nevalstiskās organizācijas un uzņēmēji dekorēs savu egli.

Lai apskatītu rotājumus, Ogres novada tūrisma informācijas centrs izveidojis karti ar Ziemassvētku rotājumiem un ieteicamo četrus kilometrus garo maršrutu svētku dekorāciju apskatei. Ziemassvētku rotājumu karti Ogres novadā lejupielādē, klikšķinot šeit, savukārt Ziemassvētku maršruta karti Ogrē – šeit.

Izgaismotie objekti ieslēdzas līdz ar ielu apgaismojumu, aptuveni pulksten 16. Taupot līdzekļus, šogad pašvaldība plāno samazināt elektroenerģijas patēriņu, saīsinot dekorāciju izgaismošanas laiku, kas ir līdz pulksten 1, tādēļ tas jāņem vērā, ja plāno pilsētu aplūkot pavisam vēlās nakts stundās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!