Foto: Publicitātes attēli
Svētdien, 14. februārī, Jaunajā ostmalā pie Tramvaja tilta atklāts jauns vides objekts "Mīlestības koks", kurā jaunlaulātie pāri turpmāk varēs atstāt savas kāzu slēdzenes kā simbolu mūžīgai mīlestībai, portālu "Delfi" informēja Zita Lazdāne, Liepājas domes pārstāve.

Svinīgajā vides objekta atklāšanas pasākumā piedalījās divi precētie pāri - Egita un Modris Gunārs Kalnīši, kuri tikko nosvinējuši 50 gadus laulībā un jaunlaulātie - Antons un Iveta Kotrovski, kuru laulība noslēgta šī gada 13. februārī. Kalnīšu pāris dalījās ar savu dzīves pieredzi un laimīgas laulības noslēpumiem, kā arī bija pirmie, kas pieslēdza savas mīlestības slēdzenes jaunā vides objekta "zaros", informēja Lazdāne.

Tāpat klātesošos uzrunāja Liepājas pilsētas mērs Uldis Sesks un vietnieks Jurijs Hadarovičs, objekta autors Kristaps Štobis un Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Indra Štāle.

Viena no vides objekta izgatavošanas iniciatorēm bija Liepājas Dzimtsarakstu nodaļa, lai radītu vienotu vietu, kur jaunlaulātie varētu pieslēgt slēdzenes kā apliecinājumu mūžīgai mīlestībai.

Tā rezultātā jaunajiem pāriem nevajadzēs slēdzenes atstāt uz Tramvaja tilta margām, kas drīzumā tiks rekonstruēts, pastāstīja Lazdāne.

Liepājas pašvaldība un vides objekta mākslinieks Kristaps Štobis aicināja iedzīvotājus ieteikt savus priekšlikumus objekta nosaukumam un kopumā tika saņemti vairāk nekā 40 dažādi varianti. Par piemērotāko un labskanīgāko nosaukumu tika atzīts arī visbiežāk iedzīvotāju ieteiktais - "Mīlestības koks".

Vides objektu izgatavoja un uzstādīja iepirkuma konkursa rezultātā uzvarējušais uzņēmums SIA "Red Concept" par kopējo summu EUR 24 990, portālam "Delfi" apgalvoja Liepājas domes pārstāve.

"Mīlestības koks" ir veidots no nerūsējoša tērauda, tas ir četrus metrus augsts un 2,4 metrus plats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!