Foto: Valters Pelns

Novembra beigas un decembra sākums ir tas laiks, kad vairums Latvijas pilsētu un novadu pošas gaidāmajiem gada nogales svētkiem. Arī Liepāja, kur 28. novembrī, Pirmajā adventē, Rožu laukumā tika iedegta neticami skaista svētku egle.

Šogad Liepājas galvenā egle piedzīvojusi ievērojamas pārmaiņas. Nemainīgs palicis vien metāla karkass, pie kura piestiprinātas 700 mazas eglītes, kas speciāli audzētas šim mērķim. Centrālā Liepājas rota slejas 12 metru augstumā, bet tās pamatne ir desmit metrus plata.

Šogad egle kļuvusi vēl krāšņāka nekā citus gadus. Nelielajām bumbām, kas rotāja egli citus gadus, pievienojušās daudzas sarkanas un baltas bumbas, kā arī īpaši mirdzoša galotnes rota. To, kā Rožu laukuma egle izskatījās pērn, lūko šajā rakstā.

Foto: Valters Pelns

Svētku dekorācijas pilsētā papildina gaisa balons pie Liepājas Universitātes ēkas, izgaismots tiltiņš pie Rožu laukuma, kā arī slidkalniņš pie Latviešu biedrības nama. Ziemassvētku noskaņas valda arī Tirgoņu un Jūras ielās, Kurzemes skvērā un daudzviet citur pilsētā.

Foto: Valters Pelns

Liepājas galvenās svētku egles atrašanās vieta ir nemainīga – Rožu laukumā, kur pirmoreiz lielā egles konstrukcija uz metāla karkasa tika uzstādīta 1999. gadā, raksta "Liepājniekiem.lv". Pirmos divus gadus egle atradās laukuma centrā, kur tagad liepājnieki raduši redzēt adventes vainagu un izgaismoto tiltiņu. Bet nu jau divdesmit gadus lielā egle tiek uzstādīta zālienā pie Rožu laukuma, priecējot ikvienu ar savu krāšņumu.

Fotogrāfam Valteram Pelnam izdevies fiksēt Liepājas krāšņumu un svētku noskaņu ļoti skaistos attēlos. Ar autora laipnu atļauju piedāvājam izstaigāt vēju pilsētu pirmssvētku laikā virtuāli – fotogrāfijās. Savukārt citas Valtera Pelna fotogrāfijas var aplūkot viņa mājaslapā un "Facebook" lapā.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!