Foto: Kārlis Volkovskis

Tuvojoties Lieldienām, ne tikai cilvēki steidz mājās ielaist pavasari, bet arī pilsētas ietērpjas svētku rotās. Arī šogad Liepājas centrā saripojušas Lieldienu olas, bet diennakts tumšajā laikā izgaismojušies arī koki, informēja Liepājas pilsētas Būvvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.

Šogad olas ir bronzētas, ar baltiem aplīšiem, novietotas uz spoguļstikla podestiem, kas rada gaismu saspēles un atstarošanas efektus. Podestos ieklāti īsti pūpolu zari.

Lieldienu rotājumi atrodas Rožu laukumā un Kurzemes skvērā. Šeit kopumā līdz aprīļa beigām būs novietotas deviņas olas. Diennakts tumšajā laikā pie Liepājas Universitātes būs izgaismoti arī koki.

"Šobrīd izvietotās un redzamās Lieldienu olas ir zināms kopromiss starp sākotnējo ieceri, tehniskajām iespējām un izmaksām, kas pieejamas pašvaldībai," stāsta pilsētas galvenā māksliniece Agita Ansule.

Lieldienu rotājumus šogad izgatavojis un izvietošanu nodrošina SIA "First Service", kas uzvarēja pašvaldības rīkotajās cenu aptaujās. Lieldienu rotājumiem – izgatavošanai, uzstādīšanai, uzturēšanai, novākšanai – šogad plānots iztērēt 9100 eiro ar PVN.

Ansule cer, ka pavasara un Lieldienu sagaidīšanā talkā nāks arī veikali un uzņēmumi, dekorējot savus skatlogus un teritorijas.

Ja tavi ceļi veduši uz vēja pilsētu Liepāju, vari doties pastaigā pa smilšu pludmali, apmeklēt Jūrmalas parku un Zirgu salu, nogaršot Liepājas menciņus, iztrakoties atpūtas parkā, izzināt militāro teritoriju Karostā, kā arī nobaudīt pilsētas kultūras piedāvājumu. Vairāk par laika pavadīšanas iespējām Liepājā uzzini šajā rakstā.

Taču svētku rotās ietērpjas arī citas pilsētas – kā Alūksnē sagaida Lieldienas lasi šajā rakstā, bet te iepazīsties ar tematisku Lieldienu maršrutu Ventspilī, kas īpaši piemērots ģimenēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!