Foto: © Bendrovės archyvas
Lietuvā atklāta pirmā dzintara pirts pasaulē, kuras veidošanā ieguldīti 100 000 eiro. Lai taptu šī unikālā pirts ar nosaukumu "Saule", izmantotas trīs tonnas dabīgā dzintara no Baltijas jūras. Veidotāji cer, ka šī iespēja ieinteresēs gan Lietuvas iedzīvotājus, gan arī tūristus, skaidrots "Delfi.lt".

Pirts atklāta veselības centrā "Atostogų parkas", kas atrodas Palangā. Pirts platība ir 22 kvadrātmetri, un tajā vienlaicīgi var atrasties 15 cilvēki. Tās iekārtošana prasīja gandrīz gadu.

Veselības centra pārstāvji norāda, ka pasaulē ir pirtis, kurās ir atsevišķi dzintara elementi, bet šajā pirtī izmantots milzīgs daudzums dzintara – ar to noklātas sienas, griesti un pat lāvas. Apmeklētāji šo pirti pat nodēvējuši par pazudušo dzintara istabu. Tapšanas procesā veidotāji konsultējušies ar zinātniekiem, lai dzintars tiktu pareizi izmantots un atrašanās telpā uzlabotu veselību.

Savukārt pirtnieki teic, ka līdz noteiktai temperatūrai uzsilušais dzintars izdala dzintara skābi, kas ir nepieciešama katra cilvēka organismam. Pirtī uztur 45 – 48 grādu temperatūru, un tajā iesaka pavadīt ne vairāk kā 30 minūtes – ar to pietiekot, lai saņemtu maksimālo labumu. Šādā pirtī varot iet katru dienu. Tā kā pirts pozitīvi ietekmē nervu sistēmu un mazina stresu, to iesaka apmeklēt pusaudžiem un aktīviem bērniem.

Apmeklējums šajā pirtī maksāšot trīs eiro, taču, lai iekļūtu tajā, nepieciešams iegādāties biļeti uz visu pirts kompleksu (14 eiro pieaugušajiem, 6 eiro bērniem un pensionāriem).

Kas interesanti, atrodoties dzintara pirts telpā, plānotas arī īpašas izklaides programmas, piemēram, kristāla arfas vai kāda cita instrumenta muzikāls pavadījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!