Foto: DELFI
Skeletons Latvijā līdz ar brāļu Dukuru panākumiem ir ļoti populārs, bet ne visi ir dzirdējuši par ūdens skeletonu. Jūnija sākumā "Līvu akvaparkā" Jūrmalā atklātas divas 15 metrus augstas ūdens skeletona trases, kur ikviens, kas sasniedzis 14 gadu vecumu, var laisties ar galvu pa priekšu silta ūdens baseinā. Ātrums, ko trases veidotāji šeit sola, ir līdz pat 30 kilometriem stundā.

"Tūrisma Gids" bija iespēja apmeklēt "Līvu akvaparku" vēl pirms jaunā atrakcija ir publiski pieejama apmeklētājiem. Tā tiks atklāta 5. jūnijā. Pēc astoņus mēnešus ilgušiem būvniecības darbiem ūdens skeletona trases saņēmušas arī augstu novērtējumu no vācu sertifikācijas kompānijas. Trases tehnisko pārbaudi atbilstoši ES standartiem veica TUV SUD Tehniskās drošības eksperti. Kā stāsta akvaparka izpilddirektore Velta Lasmane, pārbaudīta gan trases izturība, gan ātrums, gan gludums un drošība – viss atbilst noteiktajiem standartiem.

Jāpiebilst, ka ātrgaitas nobrauciena kompleksa izbūvē investēti vairāk nekā 400 tūkstoši eiro, bet kopumā akvaparka trešajā kārtā investēts vairāk nekā 1,5 miljoni eiro.

Foto: DELFI

"Jaunā ūdens skeletona trase būtiski palielina slodžu un sporta disciplīnu daudzveidību akvaparkā – līdzās 25 metrus garajam un 5 metrus platajam pretstraumes peldēšanas kompleksam," norāda akvaparka izpilddirektore Velta Lasmane.

Ūdens skeletona kompleksa izbūve noslēdz "Līvu akvaparka" izbūves trešo kārtu, bet, kā stāsta izpilddirektore, nākotnes plāni ir lieli, un tuvākajos gados akvaparka teritorijā plānots attīstīt arī biznesa tūrisma iespējas ar iespējamajām investīcijām vairāku desmitu miljonu apmērā. "Varu apstiprināt, ka akvaparka nekaustāmajā īpašumā tiek plānota attīstības otrā fāze. Saistīta ar biznesa tūrismu un izklaidi." Viņa arī pauž cerību, ka tas palielinās tūristu uzturēšanās ilgumu Jūrmalā un mazinās tūrisma sezonalitāti. Jāpiebilst gan, ka arī turpmāk sabiedriskā transporta savienojums Jūrmalai ar Lidostu "Rīga" nav paredzēts. Kā paskaidroja Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektors Edgars Stobovs, pašlaik tam neesot pietiekami liela pieprasījuma.


"Līvu akvaparks" atklāts 2003. gada 30. decembrī. Kopējā kompleksa platība ir 18 tūkstoši kvadrātmetru, tajā ir 21 slidkalniņi un 11 baseini. Apmeklētāju skaits kopš atklāšanas brīža ir gandrīz 4,5 miljoni, vidēji 300 tūkstoši gadā. Peļņa pērn bijusi ap 554,45 tūkstoši eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!