Madonas novadā augļu un ogu dārzā "Jāņkalni" (Vestienas pagastā) jau otro reizi notikusi "Melleņu svētdienu"– svētki par godu mellenēm. "Pasākums izdevās patiešām lieliski, cilvēku bija vairāk par 700, vairāk nekā pērn. Muzikālais baudījums vienkārši apburošs – uzstājās vietējās jauniešu grupiņas," pastāstīja Ilze Riekstiņa, Madonas novada pašvaldības tūrisma informācijas centra speciāliste.

"Jāņkalnos" darbojies melleņu produktu tirdziņš, kurā piedāvāja gan produkciju no "Jāņkalniem" – melleņu ievārījumu, sulu, sīrupu, tēju, pat marmelādes konfektes, gan "Skrīveru mājas saldējums" gatavoto melleņu-jogurta saldējumu un sorbertu, gan SIA "Domu pietura" ražoto piesātināto melleņu un citu ogu vīnus, kā arī bija iegādājami vietēji lauku labumi – kazas siers, maize u.c.

Un uz vietas tapa arī svētku īpašais – melleņu ķīselis, kuru bez maksas varēja nobaudīt ikviens.

Par bērnu radošu un aktīvu izklaidēšanu rūpējās Kristīne Lukaševica ar vīru, dodot iespēju iemēģināt braukšanu ar kvadraciklu vai pagatavojot sev unikāli dekorētu melleņu burciņu. Danute Vēze no Madonas mākslas skolas ikvienam, kas to vēlējās, ļāva iejusties mākslinieka tēlā, rodot iespēju gleznot brīvā dabā. Dienas laikā norisinājās arī nelieli konkursiņi.

Ievērojot saimnieku noteikumus un norādījumus, par īpašām svētku cenām ikvienam bija iespēja doties melleņu laukos lasīt ogas. Tikusi atrasta lielākā mellene un garākā smilga, uz kuras savērtas arī ogas.

Tāpat saimnieki organizēja vairākas ekskursijas pa saimniecību, lai iepazīstinātu ar saviem plašajiem ogu dārziem un pārstrādes cehu. Līdzīgi kā pagājušogad, bija iespēja iegādāties melleņu stādus.

Visa pasākuma laikā, radot patīkamu noskaņu un siltu atmosfēru, dziedot un muzicējot, priecēja arī vietējie talantīgie jaunieši: vokālā grupa "Sound effect", Nadīna Stirniniece un grupa "Četri vienā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!