Foto: Vida Press

Fotogrāfs Kriss Robins (Chris Robbins) iemūžinājis brīnišķīgi skaistas un neparastas Lielbritānijas dienvidrietumu krasta reģionu - Devonas un Kornvolas - ainavas. Attēlos redzami gan mājas strazdu bari, kas izbiedēti paceļas gaisā, gan saulainas pludmales, gan Piena ceļš, kas redzams Devonas debesīs, un mežonīgi negaisi virs jūras.

Daži no skaistākajiem foto uzņemti Velkombas līča piekrastē pie Devonas.

Foto: Vida Press

"Bija brīnišķīgs vakars – saule vēl augstu debesīs, tāpēc devos gar pludmali un uz klintīm. Jo tālāk gāju, jo vairāk fantastisku klinšu veidojumu, kas stiepās no jūras, ieraudzīju. Ap pulksten 10.45 no jūras sāka celties migla un velties krastā, radot nereālu atmosfēru," Vida Press atklāj fotogrāfs.

Kriss dzīvo uz Devonas un Kornvolas robežas, tādēļ viņam ir neierobežoti daudz iespēju iemūžināt brīnumskaistās pludmales, krastus un mežus.

Savukārt citās viņa uzņemtās fotogrāfijās redzama Britu salu dienvidrietumu daļa un tās burvība.

Devona un Kornvola tiek uzskatītas par Lielbritānijas brīvdienu reģionu, kur ir skaistas pludmales un maigs klimats. Abās karalistēs ir gan augstas klintis, gan viršu klajumi, neskaitāmi jauki, nelieli ciemi un īsteni angliskas pilsētiņas, kur krodziņos iemalkot alu un uzēst tradicionālo "fish and chips".

Esot Devonā, vērts apmeklēt Dārtmūras nacionālo parku, kā arī vietas, kas tiek asociētas ar slaveno Bāskervila suni. Tāpat skaists ir Eksmūras nacionālais dabas parks. Daudzi romantisko filmu fani labi jutīsies arī Ekseterā, kur vai ik uz stūra ir ainavas, kas piemērotas mīlētāju skatu filmēšanai.

Foto: PantherMedia/Scanpix

Kornvola savukārt ir slavena ar viduslaiku un senākām pilīm, nedaudz skarbu ainavu un jūru, kas liek aizrauties elpai. Šis maģiskais Lielbritānijas apgabals vilina ar kilometriem garu, krāšņu piekrasti, kūrortiem ar smilšainām pludmalēm, nomaļiem līčiem un eksotiskiem dārziem.

Piemēram, Lenhaidrokas muiža ar tās noslēpumaino parku. Vērts apmeklēt arī kādu no piekrastes zvejnieku ciemiem. Esot šajā Karalistes novadā, noteikti jānogaršo arī Kornvolas ābolu sidrs.

Kad braukt?

Pavasarī, vasarā un agrā rudenī, kad šajā reģionā valda maigs klimats un jūra aicināt aicina izbaudīt atpūtu

Kā nokļūt?

Ar lidmašīnu līdz Londonai un tālāk ar autobusu vai vilcienu. Iespējams braukt arī ar savu auto un no Francijas ar prāmi pārcelties uz Angliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!