Foto: AFP/Scanpix

Svētdien, 6. oktobrī, pēc sešpadsmit dienu ilgām dzīrēm noslēdzies pasaulē vērienīgākais un plašāk apmeklētais alus festivāls Oktoberfest, kas notiek Bavārijas galvaspilsētā Minhenē.

Šogad festivāls notika jau 180. reizi, un saskaņā ar provizoriskām aplēsēm to apmeklēja seši miljoni cilvēku, kuri izdzēra desmit miljonus litru alus (viena litra alus kauss šajā festivālā maksā no 9,40 līdz 10 eiro).

Pasākuma programmā gan nav tikai alus dzeršana - tas sākās ar vērienīgu gājienu pa Minhenes ielām, notika atrakcijas bērniem, dažādi koncerti, izrādes un dievkalpojums, bet svētkus noslēdza tradicionālais salūts pie Bavārijas pieminekļa.

Tāpat īpašs notikums vāciešiem ir arī Minhenes futbola kluba Bayern spēlētāju ierašanās festivālā, un lielu ažiotāžu izraisīja šī gada labākais Eiropas futbolists Franks Riberī.

Oktoberfesta tradīcija sākas ar 1810. gada 12. oktobri - dienu, kad notika Bavārijas troņmantnieka kroņprinča Ludviga I kāzas ar Saksijas Terēzi.

Uz šiem svētkiem tika ielūgti visi Minhenes iedzīvotāji - viņiem par godu tika sarīkotas zirgu sacīkstes un dalīts bezmaksas alus. Pasākums visiem tik ļoti patika, ka Ludvigs deva rīkojumu šādus svētkus rīkot ik gadu.

Arī nākamgad Oktoberfest norisināsies sešpadsmit dienu garumā, un tā datumi ir no 20. septembra līdz 5. oktobrim.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!