Foto: Vida Press

Pārdošanā izlikts īpašums, kas saistīts ar vairākām leģendārām personībām. 16. gadsimtā celtajā muižā Norfolkas sirdī biežs viesis bijis gan leģendārais karalis Henrijs VIII, gan popgrupas "Bee Gees" menedžeris Roberts Stigvuds. Šī muiža ir viens no atpazīstamākajiem objektiem visā Norfolkas apvidū.

Interesanti, ka leģendārais Tjūdoru dzimtas valdnieks muižas ēkā Fakenhemā uzturējies piecas reizes, bet katru reizi ar citu sievu, raksta "Vida Press". Viņš sarkanajā ķieģeļu ēkā uzturējies reizēs, kad apmeklējis netālo svētnīcu, kas veltīta Velsinghemas dievmātei, Jaunavai Marijai.

Savukārt Stigvuds šeit dzīvojis 20. gadsimta 70. gadu sākumā, kad viņa projekti atradās slavas zenītā.

Tagad vēsturiskā, 500 gadus vecā muiža nonākusi tirgū, un to var iegādāties par trīs miljoniem mārciņu jeb 3,42 miljoniem eiro.

Foto: Vida Press

1200 kvadrātmetrus lielajā dzīvojamajā mājā ir liela zāle un pamatīga ēdamistaba ar karalienes Annas laikmeta paneļiem no 18. gadsimta sākuma. Tāpat tur ir bibliotēka, gleznošanas istaba, virtuve, atpūtas istaba, buduārs un divas zāles pirmajā stāvā, kā arī septiņas guļamistabas un trīs vannas istabas otrajā stāvā.

Baršamas muižai (Barsham Manor) ir arī liels dārzs un viesu kotedža ar trim guļamistabām, divas darbnīcas un vārtu sarga namiņš, kur varot izmitināt viesus, raksta "Vida Press".

Foto: Vida Press


Vēsturiskais nams celts 1520. gadā un piederējis augstmanim seram Henrijam Fermoram. 18. gadsimtā tā pamesta un iegrima aizmirstībā, līdz pat 20. gadsimtam. No 1922 līdz 1933. gadam muiža piedzīvoja pilnīgu renovāciju un atkal tika apdzīvota. 90. gados te mitinājies diplomāts un ierēdnis Džons Giness kopā ar kundzi.

Pašlaik muiža piederot popa māksliniekam un biznesmenim Rojam Grifitam, raksta "Daily Mail". Savukārt "The Daily Mail" piebilst, ka tie, kas šo īpašumu iegādāsies, kļūs par prinča Viljama un viņa kundzes Keitas kaimiņiem, jo arī karaliskajam pārim te pieder īpašums. "Šim namam ir neticami bagāta vēsture. Ikviens, kas pārzina Norfolku, zina šo namu. Man tas ir iecienītākais īpašums visā valstī," nekustamā īpašuma aģents Spensers Kašings no "Abbotts Countrywide" stāstījis "Vida Press".

"The Guardian" gan raksta, ka ar šī īpašuma tirgošanu diez kā neveicas, jo tas sākotnēji izlikts pārdošanā par krietni lielāku cenu – četriem miljoniem mārciņu jeb vairāk nekā 4,5 miljoniem eiro. Jāpiebilst, ka muižas celtniecības brīdī par šādu summu varēja nopirkt veselu valsti, piemēram, Īrijas izmērā, raksta britu laikraksts.

Lūk, kā izskatās šajā namā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!