Jaunzēlandē, Danīdina (Dunedin) pilsētas dzīvojamajā rajonā, ir iela, ko mēdz dēvēt arī par slīpāko ielu pasaulē, un tas varētu atbilst patiesībai, jo, šķiet, ja tā būtu vēl stāvāka, tā jau būtu siena. Piemērojoties apstākļiem, arī mājas Boldvina ielā (Boldwin street) celtas atbilstošos leņķos.

Ielu tik nejēdzīgi izprojektējuši angļu arhitekti, kas plānojuši pilsētu, esot Londonā, vienkārši savelkot līnijas un nerēķinoties ar reālajiem apstākļiem - proti, kalna nogāzi. Šīs "plānošanas" dēļ pilsētā ir vēl vairākas ielas, kas ir ļoti stāvas un slīpas, tomēr pats uzskatāmākais plānotāju kļūdas upuris ir tieši Boldvina iela, kura ierakstīta arī Ginesa Pasaules rekordu grāmatā kā pasaules stāvākā iela. Tā kalnā ved, veidojot 35 % kāpumu.

trivoo.net

Katru gadu šajā ielā notiek vairāki labdarības un joku pasākumi, piemēram, skrējiens, lai popularizētu sportisku dzīvesveidu vai kūku ripināšanas sacensības lejā pa kalnu. Jāsaka, ka pat pārsimt metru pieveikšana augšaup daudziem ir liels pārbaudījums, bet vai ikviens tūrists, kas ierodas pilsētā, cenšas to tomēr izmēģināt.

Esot bijuši mēģinājumi pārspēt Boldvina ielas slīpuma rekordu, jo pasaulē netrūkst kalnainu vietu ar stāvām ieliņām, bet pagaidām nevienai citai vietai šīs Jaunzēlandes ielas rekordu pārspēt nav izdevies, tādēļ to apmeklēt un iemūžināt jautrās bildēs iecienījuši arī tūristi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!