Foto: DELFI
Rīgas svētku viens no jautrākajiem un košākajiem pasākumiem ir "Nissan Norde Cartoon rallijs" – pašdarināto braucamrīku konkurss, kurā komandas ar pašdarinātiem braucamrīkiem sacenšas veiklības braucienā, piedalās dažādos konkursos un atraktīvā veidā prezentē sevi un savu braucamrīku. Lūk, kādi šogad izskatījās atraktīvākie un jautrākie braucamrīki pilsētā!

Komandas tika aicinātas būt radošas, atraktīvas un drosmīgas, veidojot gan kājminamus, gan stumjamus braucamrīkus. Pasākumā varēja pieteikt draugu grupas vai uzņēmumu komandas četru cilvēku sastāvā. Galvenā balva šogad atraktīvākajam un interesantākajam braucamajam bija 500 eiro. Apbalvota arī labākā braucamrīka komanda, kā arī ātrākā un atraktīvākā komanda.
Pirms sacensībām dalībnieki tiek iedalīti vairākās grupās, ņemot vērā braucamrīka tehniskos parametrus, proti, kājminamie un stumjamie. Šogad komandu uzdevums ir radoši noformēt auto, lai tā noformējums atspoguļotu šī gada pasākuma galveno tēmu – "Rīgas ostai 815".

Komandā bija jābūt četriem cilvēkiem: divām sievietēm un diviem vīriešiem vecumā no 12 gadiem.

Braucamrīku festivāls jau tradicionāli ir Rīgas svētku sastāvdaļa, un to atbalsta Rīgas dome. Rīgas svētki notiek no 14. līdz 16. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!