Foto: DELFI
Rīgā svētku laikā ne tikai uzmirdz Ziemassvētku eglītes un ēkas, kas ir greznotas ar spīdīgām lampiņu virtenēm, bet arī 39 vides mākslas darbi. Kopš piektdienas, 7. decembra, pilsētas ielās var apskatīt festivāla "Ziemassvētku egļu ceļš" krāšņos mākslinieku darbus – Ziemassvētku egles.

9. vides objektu festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš" piesaista ne tika Rīgas iedzīvotāju interesi, bet arī ārvalstu viesus. Skaistie objekti pilsētā iemirdzas tumsā, tāpēc ņem talkā šo karti, lai atrastu sev interesējošos objektus dažādās Rīgas apkaimēs. Tie pārsteigs ar savu dažādību un neierastu formu stilizētām eglītēm.

Jau ziņots, ka festivāla laikā, no 7. decembra līdz 2019. gada 13. janvārim, Rīgā būs redzami gan šogad tapuši 18 jauni vides objekti, gan jau iedzīvotāju iemīļoti, iepriekšējos gados veidoti darbi. Oriģinālus darbus, radītus speciāli festivāla norisei, piedāvā kā profesionāli mākslinieki un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, tā arī radošā sabiedrība un uzņēmēji. Vairāk par pasākumu vari uzzināt šajā rakstā.

Festivālu "Ziemassvētku egļu ceļš" atbalsta Rīgas dome, to organizē Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!