Foto: DELFI
Piektdien, 13. jūlijā, Rīgas ostā piestājis ultra luksusa kruīza kuģis "Silver Spirit", kura klāja spozmi "Tūrisma Gids" piedāvā aplūkot ekskluzīvā foto reportāžā.

Baltais milzis būvēts 2009. gadā, bet šogad atjaunots visai neticamā veidā - tas pārzāģēts uz pusēm un viducī paplašināts. Nu tas atkal priecē atpūtniekus dažādos jūras braucienos. Šajā braucienā tas divas naktis pavadīja Sanktpēterburgā un ceļojuma plānā ir arī Visbija un Stokholma. Kuģis ir 210 metrus garš un 26 metrus plats, tāpēc par vietas trūkumu atpūtniekiem nav jāuztraucas. Tas var uzņemt 608 viesus, par kuriem gādā 412 cilvēku liela apkalpe. Par ultra luksusa kuģa statusu liecina tas, ka ikvienai kajītei visu diennakti pieejams sulainis, kurš izpildīs visas iegribas, pat sakravās čemodānu pirms aizbraukšanas! Tāpēc sapnis par brokastīm gultā ir itin vienkārši īstenojams.

Foto: DELFI
Viesi uz kuģa var izvēlēties ieturēt maltīti kādā no astoņiem luksusa restorāniem, piemēram, Āzijas, Francijas vai Itālijas virtuves noskaņās. Tāpat vakaros neizpaliek naktsdzīve bāros un priekšnesumu vērošana teātrī. Vēlāk atvilkt elpu iespējams bibliotēkā, galda spēļu istabā, SPA vai baseinā, kas atrodas uz klāja. Jāpiebilst, ka pie baseina ir picērija, kur jebkurā brīdī var nobaudīt kādu no 15 picu veidiem. Luksusa dzīves garu var izbaudīt arī, piemēram, ejot kopā ar šefpavāru uz ostas pilsētas tirgu, lai kopīgi iegādātos svaigus produktus, ko vakarā var redzēt savā šķīvī.
Foto: DELFI
Kopš darbības uzsākšanas 90. gados, "Silversea" līnijas kuģi un zīmols ir atzīti par zelta standarta luksusa kruīziem. Ja laiska atpūta neiet pie sirds, jāpatur prātā, ka četri šī uzņēmuma kuģi dodas aizraujošos ekspedīciju braucienos uz Antarktīdu, Galapagu salām, Grenlandi un Jaunzēlandi, kur kopā ar pieredzējušiem zinātniekiem iepazīst floru un faunu. Lūk, iespēja ielūkoties, kā tad rit dzīve uz "Silver Spirit"!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!