Foto: DELFI

Kungsrātgartena (Kungsträdgården) jeb karaliskais dārzs ir parks pašā Zviedrijas galvaspilsētas Stokholmas centrā, blakus vienai no centrālajām kuģīšu piestātnēm un Operai. Tā ir iecienīta pilsētnieku un tūristu atpūtas vieta, kas tieši pašlaik pārvērtusies par īstu pasaku valstību, jo uzplaukuši daudzie rozā ķirši.

Krāšņie ķirši pēc garās Zviedrijas ziemas šķiet īsts brīnums, tāpēc neskaitāmi cilvēki priecīgi steidz apskatīt ziedu "sprādzienu" pilsētas centrā un tos iemūžināt fotogrāfijās. Parka centrā, pie lielās strūklakas, sakuru ziedēšanas laikā notiek arī Japānas kultūras centra paraugdemonstrējumi, jo arī šo ziedošo ķiršu dzimtene, protams, ir Uzlecošās saules zeme.

Foto: DELFI

Parks, ko bieži dēvē vienkārši par Kungsan, sadalīts četrās daļās: pirmajā atrodas iespaidīgs zirgā sēdoša varenā Zviedrijas valdnieka Kārļa XII piemineklis, otrajā daļā ir Molīna strūklakas, trešā daļa veltīta karalim Kārlim XIII, bet trešajā atrodas Volodarski strūklakas. Šajā parkā vasarā atrodas daudz kafejnīcu un notiek neskaitāmi brīvdabas pasākumi un koncerti.

Ko vēl apskatīt Stokholmā?

Stokholma, protams, nav vienīgā pilsēta, kur pavasarī parki pārvēršas rozā ziedu mākonī. Pavisam nesen sociālos tīklus un medijus pildīja gan fotogrāfijas no slavenā Vašingtonas ķiršu ziedu laika, kā arī Japānas pavasara krāšņums, tāpat arī Uzvaras parkā tepat Rīgā jau trauslās rozā lapiņas ver Japānas sakuras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!