Foto: Vida Press

Grāmatas "Savvaļas Velsa" autors Džuliāns Rolins (Julian Rollins) un godalgots fotogrāfs Drū Baklijs (Drew Buckley) mēnesi pa mēnesim sekojuši līdzi Velsas dabas un gadalaiku maiņai, ļaujot ikvienam ieskatīties un iepazīt šīs mežonīgās un skaistās vietas atmosfēru un burvību. Lūk, neliels ieskats šajā darbā.

Sākot ar gleznaino, akmeņaino Snovdonijas augstieni, līdz pat Pombrokšīras atskabargainajam un patiesajam  skaistumam – Velsa ir neparasts zemes nostūris Lielbritānijā ar daudziem dabas brīnumiem, kas citur nav sastopami. Un fotogrāfam ir izdevies noķert šīs vietas atmosfēru. Turklāt, lai arī fotogrāfijas šķiet nepiespiestas, un kas gan tur liels – nospied tik pogu un foto gatavs, bet, kā stāsta paši autori, lai noķertu mirkļus, kas redzami attēlos, bijis nepieciešams ilgs laiks. Piemēram, īpašu piepūli un ilgu gaidīšanu, kā arī gatavošanos prasījusi vāka fotogrāfija, kurā redzama Tvrmvras (Twr Mawr) bāka saullēktā Ņūbrofas (Newborough) pludmalē – bijis jāveic vairākas jūdzes garš ceļš pa klinšaino krastu un pludmali, kā ar, lai noķertu mirkli, jālēkā pa akmeņiem līcī, stāsta Baklijs. Lecošā saule piešķir apkaimei brīnišķīgu, zeltainu starojumu.

Foto: Vida Press

Pa ceļam Rolins un Baklijs atklāj arī savvaļas brīnumus, ko piedāvā Velsa – gan krāsainos ūdensputnus alkus, kas ligzdo klintīs, gan sarkanās klijas, tāpat viņi sastapuši un iemūžinājuši arī pelēkos roņus un pudeļdeguna delfīnus. Protams, attēlojot Velsu, neiztikt arī bez bākām jūras krastā, vējainiem laukiem un skarbām klintīm. Viena no slavenākajām ir Sausstakas (South Stack) bāka. 

Grāmatas ievadā Kris Pakhems rakstījis: "Šis ir kolosāls labāko Velsas apskates vietu katalogs, kas kārdina ar skaistām fotogrāfijām, bet arī piedāvā galveno praktisko informāciju, lai sapni par ceļojumu pārvērstu labi organizētā realitātē." 

Grāmata "Wilder Wales" izdota izdevniecībā Graffeg un pieejama tās mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!