Foto: DELFI.EE/Ilmar Saabas

Pagājušajā nedēļas nogalē – nedaudz agrāk nekā Rīgā – Igaunijas galvaspilsētā tika iedegtas gaismiņas pilsētas "galvenajā" eglē un atklāts Ziemassvētku gadatirgus. Igaunija ir teju vienīgā valsts Eiropā, kur, neraugoties uz pandēmiju, Ziemassvētku gadatirgus notiek ik gadu.

Jau tradicionāli gadatirgus pērle un centrālais punkts ir svētku egle, kas šogad svin apaļu jubileju – pirms 580 gadiem, 1441. gadā Tallinas Rātslaukumā tika uzstādīta pirmā Ziemassvētku eglīte Rīgā.

Kā vēsta "Delfi.ee", šogad Tallinas galvenā egle izvēlēta netālu no galvaspilsētas. Tā izrotāta ar 300 dažāda izmēra bumbām zelta krāsā un gaismas virtenēm, kuru kopējais garums ir vairāk nekā trīs kilometri.

Foto: DELFI.EE/Ilmar Saabas

Priecīga ziņa bērniem – līdztekus diviem klasiskajiem karuseļiem svētku tirdziņā parādījies trešais karuselis – pavisam citāds! Ierastā Ziemassvētku vilciena vietā pa vecpilsētu braukās divstāvu autobuss. Kā vienmēr, pie Ziemassvētku vecīša namiņa atrodas pastkastīte, kurā var atstāt vēstuli vecītim ar dāvanu vēlmēm vai vienkārši – laba vēlējumiem.

Kļūt par daļu no Ziemassvētku pasakas iespējams ne tikai Tallinas vecpilsētā, bet arī ārpus tās. Vecpilsētas vārti un pievadieliņas jau tērptas svētku rotā, Tallinas ielās stiepjas gaismas virtenes un svētku vainagi, savukārt Brīvības laukumā atgriezusies krāšņa gaismu instalācija. Kopumā pilsētā uzstādītas 250 nelielas egles, kas mirdz svētku gaismās.

Tallinas Ziemassvētku gadatirgus darbojas ik dienu no pulksten 12 līdz 19, bet vēl dažas stundas pēc slēgšanas apmeklētāji var baudīt karstos dzērienus. Tirdziņš darbosies līdz 2022. gada 2. janvāra vakaram.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!