Foto: AFP/Scanpix

Šogad ASV galvaspilsētā Vašingtonā krāšņais rozā ķiršu ziedēšanas laiks sācies visai agri jau pirms Lieldienām pilsēta tinas ziedu mākonī un visur jūtama maigā pavasara smarža, ko izplata tūkstošiem koku.

Vašingtonas parkus rotā teju trīs tūkstoši ķirškoku. To ziedēšanas laiks tiek pavadīts īpašā svētku gaisotnē ar nedēļu ilgu festivālu, kad notiek koncerti, izstādes, parādes un citas atrakcijas. Protams arī simtiem tūkstoši tūristu steidz izbaudīt un iemūžināt šo dabas skaistumu.

Foto: AFP/Scanpix

Diemžēl ķiršu uzvedība, kā jau visas dabas norises, nav precīzi paredzama, tāpēc Vašingtonas apmeklējuma plānošana ir zināmā mērā loterija. Parasti ķirši uzzied marta beigās, aprīļa sākumā, taču šis skaistais brīdis, kas ilgst vien pāris dienas, var nobīdīties uz vienu vai otru pusi par vairākām nedēļām. Visdrošāk ir sekot līdz dabas parku un meteodienestu prognozēm.

Ja izdodas trāpīt tieši uz ķiršu laiku - nekādas norādes vai īpaši padomi nebūs vajadzīgi - vienkārši jāseko cilvēku pūļiem un jādodas rozā ziedu mākoņu virzienā. Vispopulārākā vieta ar skaistākajiem skatiem ir ap Tidal Basin rezervuāru, kas atrodas pilsētas dienvidu pusē.

Bruņojoties ar ērtiem apaviem, fotokameru un kādu sviestmaizi, šeit var pavadīt visu dienu, ložņājot starp ziedošajiem kokiem, staigājot pa promenādi vai pat izbraucot ar laiviņu.

Foto: AFP/Scanpix

Tāpat ķiršus varēs atrast Nacionālajā alejā (National Mall), pa ceļam starp memoriāliem, kā arī Ārlingtonas kapsētā un citur pilsētā.

Vairāk par Vašingtonas krāšņo ziedu laiku un apskates objektiem, kas tur skatāmi bez maksas, lasiet šeit.

Jau ziņots, ka arī Japānā sācies maģiskais sakuru jeb ķiršu ziedēšanas laiks.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!