Foto: Vida Press
Izrādās, lai viesnīcas numuriņā varētu vērot 360 grādu Alpu panorāmu, nemaz nav nepieciešamas virtuālās realitātes brilles. Pietiek vien izvēlēties pareizo viesnīcu. Tā, piemēram, šovasar Šveices Alpos atklātā viesnīca "Null Stern" priecēs ne tikai ar skatu, bet arī ar kalnu smaržu, vēju un nokrišņiem.

Viesnīcas sauklis – vienīgā zvaigzne esi tu pats – lieliski raksturo tās konceptu. Pieejama ir viena vienīga istaba, kurai nav ne sienu, ne griestu. Tikai gluda grīda, plaša gulta un pāris naktsgaldiņu.

Lai viesi tomēr nezaudētu viesnīcas šika sajūtu, to rīcībā ir glauns sulainis, kas centīsies izpatikt dažādām kaprīzēm.

Projekta autori ir mākslinieki Frenks un Patriks Riklini un viesnīcu speciālists Daniels Šarbonjē. Komanda plāno neapstāties pie sasniegtā un šādas "atklātās gultas" viesnīcas atvērt arī citur Šveices krāšņajos kalnos.

Viena nakts "Null Stern" viesnīcā izmaksās 250 Šveices frankus jeb 230 eiro. Diemžēl šovasar pārlaist nakti šajā viesnīcā vairs nevarēs – tā ir pilnībā rezervēta, taču iespējams pieteikties nākamā gada sezonai.

Protams, nakti Alpos zem atklātas debess vienmēr var pavadīt, arī neīrējot dārgu gultu, bet vienkārši izritinot tūrisma paklājiņu. Tiesa, būs jāpiekukuļo kāds draugs sulaiņa lomai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!