Foto: Reuters/Scanpix
Ķīnieši, kā zināms, ir lieli pakaļdarinājumu meistari - viltoti viedtālruņi, automobiļi un pat.... pilsētas! Nekustamo īpašumu kompānija "Zhejiang Guangsha Co. Ltd." pirms pāris gadiem nolēma paspēlēties ar ķīniešu mīlestību pret visu francisko un netālu no Šanhajas uzbūvēja nelielu, bet precīzu Francijas galvaspilsētas kopiju.

Sākotnēji tika lēsts, ka pilsētā varēs dzīvot ap 10 000 cilvēku. Pāris gadus pēc pilsētas izbūves, šeit mitinās vien 2000 cilvēku, bet pati pilsēta ar nosaukumu Tjandučenga pakāpeniski pārvēršas par pilsētu - spoku.

Ņemot vērā pilsētiņas ģeogrāfisko novietojumu (170 km no Šanhajas), idejas autori cerēja, ka pilsētiņu dzīvei izvēlēsies bagātie Šanhajas iedzīvotāji, kuriem patīk viss eiropeiskais. Tā, piemēram, pilsētā ir savs Eifeļa tornis (augstums 110 metri), Elizejas lauku kopija un Luksemburgas dārzi. Arī dzīvojamās ēkas veidotas pēc to ēku paraugiem, kas atrodas Francijas galvaspilsētas centrā.

Tomēr projekta attīstītāji kļūdījās. Bagātie ķīnieši nesteidzās iegādāties šeit dzīvokļus. Kaut arī Tjandučenga atrodas tik tuvu Šanhajai, te nebija vajadzīgās infrastruktūras vietējiem iedzīvotajiem un vēsturisku objektu tūristu piesaistei.

4000 - 5000 dolāru par kvadrātmetru izrādījās pārāk liela cena, lai kādam rastos liela vēlme apmesties uz dzīvi Parīzes kopijā. Šeit uzturas lielākoties tie cilvēki, kas nodarbināti viltus Parīzes infrastruktūras uzturēšanā. Rezultātā, gadiem ejot, pompozā pilsētiņa kļūst arvien nevajadzīgāka un tukšāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!