Foto: DELFI
Kā jau vēstīts, šogad Rīgā pašvaldība ir gādājusi par 16 eglēm, kas atradīsies dažādās pilsētas apkaimēs. Trešajā adventē iepretī Zasulauka stacijai tika izrotāta Šampētera un Zasulauka apkaimes egle, ziņo vietējie.

Šogad Ziemassvētki ir tuvāk katram rīdziniekam nekā citus gadus, jo egļu iedegšana, rotāšana un svētku ieskandēšana nekoncentrējas tikai centrā, bet pārcēlusies uz visām Rīgas apkaimēm. Par egles rotāšanu Zasulaukā un Šampēterī šefību uzņēmās biedrība "Zasulaukam un Šampēterim", kuras gaitām līdzi var sekot arī feisbukā.

Kā novēroja "Delfi", biedrības pārstāvji bija parūpējušies par koka rotājumiem, uz kuriem atnākušie apkaimju iedzīvotāji varēja atstāt savu vēlējumu vai zīmējumu. "Lai sniegs nenokūst!", "Lai suņu saimnieki savāc aiz sava suņa!", "Visiem vispriecīgākos Ziemassvētkus!", šādus un vēl kolorītākus vēlējumus varēja lasīt uz egļu rotājumiem.

Uz egles rotāšanas pasākumu atnākušie dabūja mazu, bet ļoti vērtīgu dāvaniņu – atstarotāju, kas Šampētera un Zasulauka ne sevišķi labi izgaismotās ielās ir īpaši noderīgs.

Vietējie atzina, ka priecājas par šīs apkaimes atdzimšanu un slavē ideju par iespēju pašiem rotāt savu egli. Eglīte tika rotāta gan ar klasiskām bumbām, gan čiekuriem un āboliem. Tāpat vietējie atzina, ka sava egle liek pacensties, lai tā būtu skaistāka par kaimiņu, piemēram, Āgenskalna egli.

Par prieku bērniem blakus eglei tika uzvelts sniegavīrs, bet vismazākie apmeklētāji sacentās sniega eņģeļu skaitīšanā, kā arī ar skaļu sajūsmu sagaidīja un pavadīja garāmbraucošos vilcienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!