Foto: DELFI
Svētdien, 1. decembrī, ar svinīgu pasākumu iedegta viena no Rīgas galvenajām eglēm, kas atrodas Doma laukumā. Sanākušie pilsētas iedzīvotāji un viesi varēja baudīt gan muzikālos priekšnesumus, gan arī izstaigāt tirdziņu, kas turpmākās nedēļas būs atvērts interesentiem.

Klātesošos ar muzikālu iestudējumu "Rūķu sētas stāsts" priecēja VEF Kultūras pils bērnu vokālais ansamblis "Momo" un Jaunmārupes jauniešu jauktais koris "Universum". Pasākumu vadīja aktieris Kristians Kareļins.

Tiek vēstīts, ka līdz ar svētku egles iedegšanu pilsētā pakāpeniski tiks ieslēgts svētku apgaismojums un sāks darboties arī Ziemassvētku tirdziņi Doma laukumā un Esplanādē. Turpmāk tirdziņos rīdzinieki un pilsētas viesi varēs iegādāties īpaši svētku laikam darinātus tautas lietišķās mākslas izstrādājumus, ierastos ziemas sezonas cienastus un dāvanas. Svētku gaidīšanas laikā Ziemassvētku tirdziņi būs arī Kalnciema kvartālā, kur apmeklētājus gaidīs sestdienās un svētdienās, kā arī Āgenskalna tirgū, kas darbosies Trešās un Ceturtās adventes nedēļas nogalēs.

Ziņo, ka svētku laikā egles priecēs apmeklētājus Doma laukumā, 11. novembra krastmalā pie Akmens tilta un Rātslaukumā. Trīs galvenās pilsētas egles ir apmēram 15 metru augstas un to vecums sasniedz 30 līdz 35 gadus. Tostarp arī citur pilsētā svētku laikā tiks uzstādītas un izgreznotas desmitiem eglīšu – gan pie Centra Sporta kvartāla, gan kultūras pils "Ziemeļblāzma", gan VEF Kultūras pils un citur.

Foto no egles iedegšanas pasākuma Doma laukumā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!