Fotogrāfi no "ViršVisko" nesen nolēmuši no putna lidojuma un tuvumā iemūžināt Lietuvas galvaspilsētas Viļņas lepnumu – Ģedimina kalnu, kur pašlaik notiek vērienīgi remontdarbi. Diemžēl aina, kas pavērusies skatam, bijusi visai bēdīga.

Vēstulē žurnālistiem fotogrāfi raksta: "Gribējām parādīt līdzpilsoņiem, cik kalns ir briesmīgā stāvoklī."
Ziņu aģentūra BNS 7. martā informēja par vēl vienu nogruvumu Ģedimina kalnā, bet tas nebūt nav pirmais – pēc spēcīgām lietavām lielāki un mazāki nogruvumi tur notiek ik pa laikam. "Vakar kalna dienvidaustrumu nogāzē fiksēts 40 kvadrātmetrus liels nogruvums. Ministrijas Kultūras komisijai jāsanāk un jāizlemj, ko iesākt tālāk," trešdien BNS teica Lietuvas Nacionālā muzeja pārstāvis Arminas Šileika.

Torņa kalns ir aptuveni 40 metrus augsts un atrodas pašā pilsētas centrā. Tā galā slejas Ģedimina tornis, kurā plīvo Lietuvas karogs. Šo vietu tūristi iecienījuši brīnišķīgā skata uz Viļņu dēļ. Jau gadiem tiek ziņots par nogruvumiem Ģedimina kalnā. Augsnes nobrukumi tajā notikuši arī agrāk, piemēram, 1396. gadā grunts nogruvumā no kalna rietumu puses pat gājuši bojā 15 cilvēki. Bet arī pavisam nesen – 2008. gadā un pērnā gada jūlijā – ziņots par lieliem nogruvumiem. Tagad uzsākti kalna nostiprināšanas un remontdarbi.

Kā raksta "Delfi.lt" remontdarbi kalnā notiek kopš pērnā gada nogales, un to atkal atvērt publikai bija paredzēts pēc Lieldienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!