Foto: Shutterstock

Romantiskas pilis, grandiozi muzeji, Normandijas piekrastes šarmantās pilsētas vai Rivjēras greznie kūrorti, kā arī, protams, Eiropas galvaspilsētu pērle – Parīze. Tūrisma iespējas Francijā ir tik plašas, ka jau gadiem ilgi tā ir viena no apmeklētākajām valstīm Eiropā. Bet nu tiek prognozēts, ka 2025. gadā Francija varētu kļūt par apmeklētāko valsti visā pasaulē, raksta "Conde Nast Traveller".

Pēc jaunākajiem "GlobalData" aprēķiniem, Francija 2025. gadā varētu kļūt par apmeklētāko valsti pasaulē, uzņemot aptuveni 93,7 miljonus ārzemju tūristu gadā. Lai arī 2021. gadā par apmeklētāko valsti kļuva Spānija, tomēr Francija ir gatava atgūt populārākās valsts titulu, kas tai bija pirms pandēmijas periodā.

"Organizējot festivālus, kultūras un gastronomijas pasākumus, tūrisma nozare Francijā un Spānijā turpinās attīstīties arī nākamajos gadus," raksta "GlobalData" ceļojumu un tūrisma analītiķe Hanna Frī. Abām valstīm ir gan unikāla kultūra, gan daudzveidīgas ēdienu tradīcijas, kā arī brīnišķīga daba, arhitektūra un neticams kultūras mantojums – nav pārsteigums, ka tās piesaista milzu uzmanību.

Foto: Shutterstock

Savukārt "Perfectly Paris" pārstāve saka: "Francijā ikviens ceļotājs var atrast sev tuvāko aspektu, jo šeit var apskatīt arhitektūru un mākslu, kalnus un aizas, mežonīgas pludmales un izsmalcinātus kūrortus, kā arī izbaudīt ēdienus un vīnus."

Jāteic gan, ka Francijas straujā tūrisma attīstība nemaz nav pārsteidzoša. Jau 2021. gadā Francijas prezidents Emanuels Makrons ieviesa jaunu tūrisma plānu, kas paredzēja Franciju padarīt par populārāko tūrisma galamērķi pasaulē. "Šobrīd Francija iegulda lielus līdzekļus inovācijās, meklē jaunas idejas viesmīlības nozarē, kā arī apmāca jaunus speciālistus, kuri spēs augstā līmenī apkalpot viesus, jo īpaši vasaras olimpisko spēļu laikā 2024. gadā," informē valsts tūrisma padomes "Atout France" direktore Anne-Laure Tuncere. Vienlaikus tiek attīstīta arī tūrisma infrastruktūra, būvējot gan jaunas viesnīcas, gan atjaunojot vēsturiskos objektus un pilis.

Foto: Shutterstock

Lai vēl vairāk piesaistītu ārzemju tūristus, gatavas attīsties arī Francijas lielākās aviokompānijas. Piemēram, "Air France" viceprezidents Ziemeļamerikā Ēriks Karons uzsver: "Šogad, salīdzinājumā ar 2022. gadu, tiek plānots paaugstināt kapacitāti par 15 procentiem, tādējādi piedāvājot 5,3 miljonus sēdvietu lidojumiem no ASV uz Franciju."

Šobrīd Francija vēlas parādīt, kādus panākumus var gūt, apzināti piesaistot tūristus. Tuncere uzsver, ka mērķis ir ne vien kļūt par populārāko galamērķi, bet arī veicināt izaugsmi tūrisma nodarbinātības sfērā, padarot to ilgtspējīgāku un modernāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!