Foto: Shutterstock

Šovasar jaunieši, kas jaunāki par 27 gadiem, Francijā un Vācijā varēs saņemt ap 60 tūkstošiem bezmaksas vilciena biļešu, kas ļaus ceļot no vienas valsts uz otru, raksta "The Independent". Par jauno iniciatīvu paziņoja Francijas un Vācijas transporta ministri Klements Bouns un Volkers Visings, norādot, ka tās mērķis ir veicināt klimatam draudzīgu pārvietošanos un veicināt kultūras apmaiņu starp abām valstīm.

“Lai atzīmētu Elizejas līguma 60. gadadienu, 60 tūkstoši biļešu būs pieejamas bez maksas saskaņā ar noteikumiem, kas tiks precizēti tuvākajā laikā," teikts abu ministru kopīgajā paziņojumā.


Finansiāli jauno iniciatīvu atbalstīs Vācijas nacionālais dzelzceļa pakalpojumu sniedzējs “Deutsche Bahn” un Francijas SNCF.

Francijas mediji ziņo, ka potenciālajiem biļešu īpašniekiem, visticamāk, būs jāpiedalās loterijā, lai varētu iegūt bezmaksas vilciena biļeti. To skaits tiks sadalīts vienādi – puse tiks piešķirta jauniešiem Francijā, otra puse – jauniešiem Vācijā. Precīza informācija par to, kā pieteikties pie starpvalstu vilciena biļetēm, vēl nav publicēta.

Bouns norādījis, ka papildus bezmaksas vasaras vilcienu biļetēm jauniešiem šī gada beigās plānots atklāt ātrgaitas tiešo reisu Parīze-Berlīne. Šis jaunais ātrgaitas savienojums starp abu valstu galvaspilsētām ļautu pasažieriem veikt braucienu aptuveni septiņās stundās bez nepieciešamības pārsēsties. Pašlaik ceļotājiem jāpārsēžas Ķelnē vai Frankfurtē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!