Foto: Vida Press

Vienā no pasaules skaistākajām vietām, Zhangjiajie nacionālajā parkā Ķīnā, maijā tiks atklāts pasaulē garākais un augstākais gājēju tilts ar stikla grīdu, zem kuras atrodas 300 metrus dziļa aiza.

Jaunais tilts būs 430 metrus garš un sešus metrus plats. Tas pārspēs pašlaik garāko trošu tiltu, kas atrodas Austrijā, Tirolē - 405 metrus garo "Highline179", kas savukārt ir par 15 metriem garāks nekā "Kokonoe Yume" tilts Japānā.

Foto: Vida Press

Šonedēļ celtnieki sākuši ieklāt stikla grīdu jaunajam tiltam, vēsta CNN. Zem tā paveras dramatiska un iespaidīga ainava – neparastie, Zhangjiajie parkam raksturīgie klinšu veidojumi un koši zaļie, leknie meži, ko bieži ieskauj migla.

Tiltu iepriekš bija paredzēts atklāt jau 2015. gada nogalē, bet darbi aizkavējušies un tas tikšot atklāts šī gada maijā.

Interesanti, ka jauno tiltu, kas ved pāri Zhangjiajie Lielajam kanjonam, plānots izmantot gan gumijlēkšanai, gan iespaidīgām modes skatēm par mēli, turklāt uz tā vienlaicīgi varēšot atrasties līdz 800 cilvēki, zina stāstīt CNN.

Tomēr, visticamāk, ceļotāji pret jauno tūrisma objektu izturēsies visai piesardzīgi, jo vēl nesen, pērnā gada oktobrī, tūristus pārbiedēja stikla ceļa, kas atrodas citā Ķīnas dabas parkā – Yuntaishan – saplaisāšana tieši zem apmeklētāju kājām. Toreiz apmeklētāji kliedzot un skrienot pameta stikla ceļu, bet parka pārstāvji apgalvoja, ka bojājumi bijuši nenozīmīgi un nevienam draudus neradījuši.

Foto: Vida Press

Jāpiebilst, ka jaunais tilts atrodas vietā, kas atzīta par vienu no skaistākajiem dabas parkiem pasaulē. Tajā uzņemtas arī vairākas pasaulslavenās filmas "Avatars" epizodes. Parka atpazīstamākā iezīme ir fantastiska ainava ar karsta reģionam raksturīgajām klinšu stabu smailēm, kas apaugušas ar pundurpriedītēm un lapu kokiem.

Klinšu stabiem šeit ir dažādi romantiski nosaukumi - "Piecu pirkstu virsotne" (Five Finger peak), "Sešu brīnumu pagoda" (Six wonders pagoda) un "Dienvidu debesu pīlārs" (Southern hevenly pillar). Te ir arī klintīs dabiski veidojušās alas un arkas, piemēram, "Lidojošo mākoņu ala" (Flying clouds cave).

Foto: Vida Press

Ne visai tālu atrodas arī brīnišķīgais Tjanmeņas kalns, ko mēdz dēvēt par Debesu vārtu kalnu, jo tajā ir dabīga, neparasta ala, kas veido fantastisku arku. Pats kalns ir 1519 metrus augsts, bet tajā ved pasaulē augstākais trošu ceļš. Vairāk par šo neparasto vietu lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!