Foto: F64
Ja jums patīk daba un ziedi, bet jūs vēl neesiet pabijuši īstā ziedu paradīzē, aprīlis un maijs ir vispiemērotākais laiks, lai dotos ceļojumā uz Holandi baudīt ziedus. Keukenhofas ziedu dārzs ir īsts brīnums.

Keukenhofas ziedu dārza takas ir apmēram 15 kilometrus garas un šeit ik gadu tiek iestādīti aptuveni septiņi miljoni dažādu pavasara ziedu - tulpju, hiacinšu un narcišu sīpoli. Parks darbojas tikai deviņas nedēļas gadā, bet katru gadu parka dārznieki veido jaunas ziedu gleznas un piesaista ar tām vismaz 800 tūkstošus apmeklētāju.

Keukenhofā ir iespējams ne tikai ziedus vērot, bet arī iegādāties to sīpolus, kuru cena ir 2-4 eiro par vienību.

Ieejas maksa ziedu dārzā ir 14.50 eiro, bērniem līdz 11 gadu vecumam - 7 eiro. Ja dodaties ar auto, tā novietošana stāvvietā maksās 6 eiro.

Teju visas Latvijas tūrisma aģentūras piedāvā braucienus uz Holandi pavasara ziedu laikā. Cenas, braucot grupā, ir no 400 latiem par 4 dienu braucienu, taču tā laikā iespējams pavadīt dienu ziedu valstībā Keukenhofā, apmeklēt tulpju audzētavas un arī iegādāties sīpolus.

Ja vēlaties doties uz Keukenhofu individuālā braucienā, ērtākais veids būs izvēlēties lidojumu no Rīgas uz Amsterdamu, kas izmaksās sākot no 280 latiem vienai personai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!