Vai tevi kādreiz ir interesējusi, kāda ir Rīga ārpus centra? Kādu vēsturi, stāstus un noslēpumus glabā tās apkaime? Ja jā, tad izzinoša pastaiga pa Sarkandaugavas mikrorajonu ar viktorīnas un fotoorientēšanās elementiem ir tieši laikā, turklāt būs interesanta arī vietējiem iedzīvotājiem, jo tā ir iespēja izstaigāt pa atmiņu takām un iepazīt apkaimi no jauna. Viss, kas vajadzīgs, ir apmēram četras stundas laika, aplikācija "Actionbound", ērti apavi un patīkams laiks.

Lai dotos pastaigā un iepazītu Sarkandaugavas stāstu, telefonā vajag lejupielādēt aplikāciju "Actionbound" (iOS, Android), izvēlēties iespēju "Atrast aktivitāti" un meklētājā ierakstīt atslēgas vārdu "Sarkans". Maršruts ir apmēram 13 kilometrus garš, un tas aptver visus Sarkandaugavas nozīmīgākos, interesantākos un mazāk zināmos objektus, kas atklāj vairāk par apkaimes vēsturi un dabu, tāpēc sanāks izstaigāt gan mazākas ieliņas un daudzdzīvokļu māju pagalmus, gan nokļūt pie vecām rūpnīcām un arī pie Sarkandaugavas attekas, par kuru, starp citu, ir viens no viktorīnas jautājumiem. Lai zinātu, kur iet – seko līdzi GPS norādēm kartē, kas rādās aplikācijā.

Pastaiga ir ne tikai interesanta, bet arī izglītojoša – katru reizi, kad nonāksi līdz konkrētajai vietai, aplikācijā par to būs jautājums ar atbilžu variantiem. Daži jautājumi ir viegli, citi – pat vietējiem likuši pagrozīt galvu, tādēļ vari būt drošs, ka pastaigu noslēgsi, būdams krietni zinošāks par Sarkandaugavu. 13 kilometrus garajā maršrutā ir vairāk nekā 40 pieturpunkti, tādēļ pastaigas laiks ir apmēram 4–5 stundas.

Par Sarkandaugavu izzinošajā pastaigā vari doties viens, divatā, bet vēl interesantāk – ar draugiem, jo ir iespēja sadalīties mikrokomandās un sacensties, kurš iegūs vairāk punktu, pareizi atbildot uz viktorīnas jautājumiem.

Sarkandaugavai ir interesanta un bagāta vēsture, turklāt tā tiek uzskatīta pat vienu no pirmajiem Rīgas rūpniecības rajoniem, kurā 19. gadsimtā sāka darboties lieli rūpnieciskie uzņēmumi, kas ražoja gumijas izstrādājumus, elektroiekārtas, mašīnas un to iekārtas, medikamentus, finieri un daudz ko citu. Vairāk par ražošanu, kā arī par Sarkandaugavas parkiem, arhitektūru, infrastruktūru, iedzīvotājiem un vēstures pieminekļiem uzzināsi viktorīnas jautājumos.

Ja pastaigas laikā vēlies dzirdēt vairāk interesantus notikumus, ir iespēja doties pārgājienā ar erudīto maršruta izstrādātāju Andri, kurš atklās ne tikai vēsturiskus faktus, bet arī neparastus stāstus par dzīvi Sarkandaugavā laika griežos. Tādā gadījumā, lai pieteiktos un vienotos par ekskursijas laiku, doties uz "Viktorīna" mājaslapu vai "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!