Pēdējo gadu laikā ēdiena un restorānu kultūra Igaunijā gājusi uz priekšu straujiem soļiem. Spilgts apliecinājums tam ir gadskārtējā restorānu ceļvedī "Flavours of Estonia" ("Igaunijas garšas") apkopotie restorāni. Šoreiz Igaunijas restorāni guvuši jaunu kvalitātes apliecinājumu, jo pirmo reizi izvērtēti pēc Ziemeļeiropas ietekmīgākā restorānu ceļveža "White Guide" kritērijiem. Tas Igaunijas 25 labākajiem restorāniem nodrošinājis iekļūšanu par Ziemeļeiropas restorānu Bībeli dēvētajā restorānu ceļvedī.

Lūk, Igaunijas labākie restorāni pēc "White Guide Nordic" ekspertu vērtējuma.

Labākais restorāns – muižā uz salas


Restorāns "Alexander" atrodas Muhu salā, Padastes muižas Kungu mājā.
Restorāns piedāvā Ziemeļvalstu salu virtuvi, kas, iedvesmojoties no Muhu un apkārtējo salu tradicionālās virtuves, vienlaikus apvieno vietējās tradīcijas un sezonālo produktu garšu daudzveidību.

Pēc "White Guide Nordic" vērtējuma tas ievietots arī Ziemeļvalstu labāko restorānu starpā.

Vairāk par Muhu salu un citām Igaunijas salām, lasiet šeit.

Tallinas labākie restorāni

Skaidrs, ka Igaunijas galvaspilsētā Tallinā atrodami vairāki izcili ziemeļnieku un skandināvu smalkās virtuves meistari.

Restorāna "Noa" šefpavāra zāle atrodas Tallinā. Restorāns ir īpašs ne vien ar savu izcilo virtuvi, bet arī arhitektūru un interjeru. Turklāt restorāna apmeklētājiem paveras lielisks skats uz Baltijas jūru.

Arī restorāns "Ö" atrodas Tallinā. Restorāna virtuvē liela nozīme ir tieši vietējiem produktiem un tradicionālajām izejvielām, ar kurām eksperimentējot pavāri meklē jaunas pieejas ēdiena gatavošanai.

Pieczvaigžņu viesnīcas "Telegraaf" restorāns "Tchaikovsky" ir viens no izteiksmīgākajiem Tallinas restorāniem. Par godu izcilajam krievu komponistam Pēterim Čaikovskim dēvētajā restorānā ir iespēja nobaudīt lielisku maltīti, ko gatavojis šefpavārs Vladislavs Djatšuks. Restorāna virtuvei iedvesma gūta no 18. gadsimta Francijas un Krievijas virtuves.

Kā vēstī tā nosaukums, Tallinas restorānā "Art Priori" māksla redzama gan pie sienām, gan arī uz šķīvjiem. Restorāns, kas atvērts tikai šajā gadā, ļoti strauji guvis atzinību no apmeklētājiem un kritiķiem.


Īpašais pludmales pārsteigums

Labāko restorānu sarakstā iekļuvis arī "OKO" restorāns Kabernēmes pludmalē, kas apmeklētājus pārsteidz ar ēdienu oriģinālo noformējumu un pasniegšanas veidu.

Nereti viesus šajā restorānā pie galdiņa apkalpo paši pavāri. Īpašu ievērību restorāna ēdienkartē guvis mālos cepts kartupelis. To pasniedz māla garozā, kuru pavārs pārsit ar āmuru viesu priekšā.

Raksts tapis sadarbībā ar Visitestonia.com
Foto: Flavoursofestonia.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!