Foto: Publicitātes foto

Ja tev patīk pārgājieni un izaicinājumi, esi gatavs pavadīt laiku ar sevi, tuvākajiem un svešiniekiem, iepazīstot sevi, savus līdzgājējus un dabu, tad pārgājienu seriāls "izPēDO Dienvidkurzemi" ir kā radīts tev. No jūlija līdz oktobrim notiks četri pārgājieni dažādos maršrutos pa dažādiem ceļiem, takām, taciņām, kas vijas pa mežiem, purviem, kāpām un jūrmalu, informēts Dienvidkurzemes tūrisma mājaslapā. Pārgājienu maršruti piemēroti arī bērniem.

Divās nedēļas nogalēs, 16. un 30. jūlijā, pārgājiens notiks pa Jūrmalciema un Papes skaistākajām vietām un tā laikā varēs iepazīties ar piejūras dzīves zīmīgākajām vietām, dzīvesveida īpatnībām, protams, arī nobaudīt svaigi kūpinātās zivis (par atsevišķu samaksu). Kā arī būs iespēja iepazīties ar SUP dēļu aktivitātēm uz ūdens.

Nākamais pārgājiens notiks 27. augustā pa Dienvidkurzemes piekrasti, kad vietējie iedzīvotāji atzīmē "Senās uguns naktis", kad jūras malā tiek dedzināti ugunskuri, notiek koncerti un dzīves svinēšana jūras malā.

17. un 18. septembrī notiks tūrisma festivāls "Bārtas rudens 2022", kura laikā būs iespēja doties pārgājienā gar Bārtas upes līkločiem un baudīt dabas skaistumu.

Gada noslēdzošais pārgājiens notiks 15. oktobrī maršrutā Priekule–Vaiņode, un tas vedīs pa bijušo dzelzceļa līniju, kur pēdējais vilciens kursēja it kā 1998. gadā un sliedes vēl kā liecinieces saglabājušās visa posma garumā.

Gājienam jāpiesakās Dienvidkurzemes tūrisma mājaslapā, klikšķinot šeit. Ņem vērā, ka pieteikšanās pirms katra gājiena notiek atsevišķi un pieteikšanās anketa tiek atvērta neilgi pirms pārgājiena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!