Foto: Shutterstock

Ceļojumu uz Nīderlandi vislabāk plānot tieši pavasarī, kad pēc ziemas miega ziedi paver savas ziedlapiņas un izkrāso pasauli. Īstā vieta, kur doties baudīt sīpolpuķu smaržu, ir Keukenhofa, šis pasaulē lielākais ziedu dārzs ir atvērts tikai divus mēnešus gadā – šogad no 23. marta līdz 21. maijam, teikts Keikenhofas oficiālajā mājaslapā.

Katru gadu pie šī dārza izveides strādā īsti mākslinieki – ainavu arhitekti, un šogad tajā uzziedēs vairāk nekā septiņi miljoni ziedu, to vidū vairāk nekā 800 dažādu šķirņu tulpes un daudz citu smaržīgu pavasara ziedu. Šī gada tēma pasākumiem dārzā ir holandiešu dizains.

Foto: AFP/Scanpix

Parka kopējā platība ir 32 hektāri un tajā ne tikai ir iespējams priecēt acis un sirdi ar krāšņajām puķu dobēm, bet arī piedzīvot ziedu šovus, kuros aptuveni 500 puķu audzētāji atrāda savu veikumu, prieku un lepnumu. Ziedu dārzā atrodas vairāki paviljoni, kuros var novērtēt liliju, orhideju, frēziju, amariļļu, gerberu, rožu un daudzu citu ziedu skaistumu. Var apmeklēt iedvesmojošus dārzus, izbaudīt unikālus mākslas darbus, kur no ziediem ir izveidoti cilvēku portreti, Nīderlandei raksturīgās mājiņas un klausīties muzikālus priekšnesumus.

Foto: Reuters/Scanpix

Īpašs notikums ir ziedu parāde, kas šogad jau 70. reizi notiks 22. aprīlī. Parāde ar ziedu skulptūrām dodas aptuveni 40 kilometrus garā ceļā no Nordvijkas (Noordwijk) līdz Hārlemai (Haarlem), un Keukenhofai garām ies ap pulksten 15.30, liecina informācija mājaslapā. Vairāk šeit.


Keukenhofas ziedu dārzs ne tikai izklaidēs pieaugušos – tur ir padomāts arī par bērniem. Tiem ir izveidotas dažādas atrakcijas – dārgumu meklējumi, dzīvnieku ferma, labirinti un spēļlaukumi.
Lai rastu labāku iespaidu par to, ko sagaidīt no šī fantastiskā ziedu dārza, piedāvājam ieskatīties īsos video rullīšos, kas ievietoti Keukenhofa"Youtube" kanālā.

No Hāgas, Hārlemas, Leidenas un Amsterdamas šeit iespējams nokļūt apmēram pusstundas laikā. Apmeklētāji iecienījuši atstāt auto no parka netālajās pilsētās un atlikušo posmu veikt ar velosipēdu.

Vairāk par to, ko vēl var apskatīt un izbaudīt Nīderlandē, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!