Foto: Pubicitātes foto
Gulbenes novadā nākamsestdien, 9. jūlijā, notiks Mājas kafejnīcu diena. Apmeklētājiem tas būs piedzīvojums garšu pasaulē, apceļojot Gulbenes novadu un viesojoties pie vietējiem mājražotājiem un saimniecēm, kas uz šo dienu savu sētu būs pārvērtuši mājas kafejnīcā un aicinās baudīt īpašu ēdienu, informē Gulbenes novada pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs".

Ēdieni, našķi un dzērieni tapuši gan pēc pašu saimnieku radītajām īpašajām receptēm, gan arī izmantojot senas un pārbaudītas ēdienu gatavošanas receptes. Viesojoties mājas kafejnīcās, apmeklētāji varēs ļauties ne vien gardu ēdienu baudīšanai, bet arī piedalīties saimnieku sarūpētajās izklaidēs un aktivitātēs.

Mājas kafejnīcu dienas apmeklētāji savas garšas kārpiņas varēs lutināt deviņās mājas kafejnīcās. Ikvienam būs iespēja viesoties: "Jasmīni un dilles" Jasmīnu ielā 8, Gulbenē, "Liepceliņš" pie Litenes muižas, "Fiesta" Brīvības ielā 82, Gulbenē, "Gardums" Rīgas ielā 71a, Gulbenē, "Pils Caffe" pie Stāmerienas pils, "TĀLAVA sidrs" Brīvības ielā 22, Gulbenē, "Vecpāpani" Rankas pagastā, "Druvienas muižas ķēķis" pie Druvienas muižas un "Tīrs Miers" Rankas pagasta "Aizpuros".

Savukārt dienas noslēgumu ikviens aicināts apmeklēt Lejasciemu, kur brīvdabas estrādē norisināsies grupas "Dagamba" koncerts. Biļetes var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!