Foto: PantherMedia/Scanpix
Gulēšana lidmašīnā nebūt nav tā ērtākā, tomēr miega trūkums var pamatīgi sabojāt ceļojuma plānus, radot gan fizisku, gan emocionālu nogurumu. Šai sakarā piedāvājam "Huffington Post" apkopotos ieteikumus, kā labāk izgulēties lidmašīnā, atjaunojot spēkus.

Pievērs uzmanību vietas izvēlei

Ja iespējams, iekārtojies vietā pie loga, kas ļaus pret to atbalstīt galvu, kā arī pasargās tevi no blakussēdētāja, viņam cenšoties tev pārkāpt pāri, lai apmeklētu labierīcības.

Tāpat laikus apmeklē tualeti, lai miegu neizjauktu vēlme nokārtot dabiskās vajadzības. Ieteicams arī sēdēt lidmašīnas priekšgalā, kur parasti ir klusāks.

Noteikti izmanto iespēju nolaist krēslu – tas sniegs papildus vietu tavām kājām, kas, kā zināms, nogurts un notirpst visātrāk, ja lidmašīna ir šaura.

Sagatavo savu ķermeni

Ja vēlies lidmašīnā izgulēties, nelieto alkoholu, kas kombinācijā ar sauso gaisu veicinās organisma atūdeņošanos, radot bezmiegu vai murgus.

Eksperti aicina arī atturēties no miega zāļu lietošanos, kas var radīt dezorientācijas sajūtu vēlāk. Tā vietā parūpējies par kvalitatīviem ausu aizbāžņiem un acu masku, lai izvairītos no trokšņiem un gaismas.

Tāpat izvēlies ērtu apģērbu, kas neberzīs un nespiedīs, kā arī pirms gulēt iešanas atpogā jaku un noņem šalli, ja tāda ir.

Ko iesākt pēc pamošanās?

Lidojumā pavadītais laiks un ilgais miegs var radīt nogurumu un miegainības sajūtas turpināšanos. Lai to novērstu, pēc nolaišanās, ja iespējams, ieej kontrastdušā, ja nē – vismaz nomazgā seju un samitrini skaustu.

Pēc tam ieturi olbaltumvielām un šķiedrvielām bagātu maltīti, kā arī izdzer krūzi zaļās tējas, kas sniegs tālāku mundrumu. Izvairies no saldiem un trekniem produktiem, piemēram, smalkmaizītēm, kas īslaicīgi pacels cukura līmeni asinīs, pēc tam atkal rezultējoties nogurumā un apātijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!