Foto: Shutterstock

Populārais ceļojumu blogeris Kīts Dženkinss (Keith Jenkins) savā blogā "Velvet Escape" dalījies ar idejām, kur doties 2019. gadā, un starp septiņiem galamērķiem atrodama arī kaimiņzeme Lietuva.

Kīts Dženkinss ir slavens ceļojuma blogeris, kurš pirms tam desmit gadus strādājis banku sektorā, bet 2008. gadā nolēma rakstīt par savu hobiju – ceļošanu. Viņš savā blogā dalās ar interesantām vietām un iespaidiem par tām, atklājot varbūt mazāk dzirdētas vietas. Pagājušajā gadā Kīts viesojās arī Lietuvā, apmeklējot Viļņu, Palangu, Kauņu un Birštonas kūrortu.

“Vēl viena valsts, kuru pagājušajā gadā pirmo reizi apmeklēju. Es nezinu, kāpēc man vajadzēja tik ilgu laiku, lai beidzot dotos uz Lietuvu! Tā ir skaista valsts ar krāšņu galvaspilsētu, burvīgām pilsētām, lieliem bieziem mežiem, kristāliskiem ezeriem un pludmalēm. Pavadiet dažas dienas, iepazīstot Viļņu (ar gleznaino vecpilsētu un neskaitāmām baznīcām), tad dodies uz Kauņu (brīnišķīgu vēsturiskās arhitektūras un jūgendstila kombināciju) un relaksējieties Birštonā. Ja esat vasarā, dodieties uz Palangas pludmalēm un tuvējo Šventoji. Interesanta, varbūt spokaina vieta, kuru ir vērts apmeklēt, ir Krusta kalns, kur kalna nogāzēs atrodas aptuveni 100000 krustu un reliģisko ikonu”, ar saviem iespaidiem par Lietuvu dalījās Kīts Dženkinss.

Plašākus iespaidus par Birštonas kūrortu lasi šeit.

Savukārt iespaidi par uzturēšanos Viļņā atrodami šeit.

Ceļotājs šogad ieteicis doties arī Katmandu Nepālā, seno alu pilsētu Materu Itālijā, apskatīt "Bauhaus" stila arhitektūru, kas šogad svin simtgadi, Vācijas pilsētās, izbaudīt Ekvadoras dažādību un paviesoties Ziemeļīrijā, bet kā pēdējās sarakstā minētas salas Maurīcijā un "La Réunion". Vairāk lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!