Foto: DELFI
Piektdien, 7. augustā, Lietuvā atklāts unikāls tūrisma objekts - pastaigu taka virs koku galotnēm Anīkščos (Anykščiai). Taka ir 300 metrus gara un 21 metru augsta, teikts Anīkšču tūrisma informācijas centra mājaslapā. Apmeklētājim ir pieejams arī 36 metrus augsts skatu tornis, kas aprīkots ar liftu, tādēļ piemērots arī ģimenēm ar maziem bērniem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Iepriekš sarunā ar "Turismagids.lv" Anīkšču Tūrisma informācijas centra vadītājs Rimantas Sereičikas stāstīja, ka parks varētu tikt atklāts jau jūnijā, tomēr darbi nedaudz aizkavējušies.

Anīkšči ir kūrortpilsēta, kas atrodas aptuveni 60 kilometru attālumā no Paņevežas Viļņas virzienā. Jau vēstīts, ka lietuvieši šogad tūrisma jomā lepojas ar vairākiem jauniem tūrisma objektiem, jaunatklātā pastaigu taka "Lajų tako komplekso" varētu būt viens no iespaidīgākajiem apskates objektiem. Pirms parka atklāšanas tūrisma informācijas speciālisti stāstīja, ka viena no takām parkā no tām būs izbūvēta kā tilts priežu mežā starp koku galotnēm. Plānots, ka, dodoties šādā pastaigā, cilvēki varēs ne tikai baudīt brīnišķīgu skatu, bet arī izjust meža un dabas sniegto mieru. Pastaigu ceļš sākas pie Puntukas akmens, vedot augšup uz skatu laukumu un tālāk aizvijoties starp koku galotnēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!