Foto: Shutterstock
Visi, kuri reiz ceļojuši uz tālākiem galamērķiem un izbaudījuši pārsēšanās nepieciešamību, zina, cik nepatīkama un nogurdinoša var būt stundām ilga gaidīšana lidostā. Trīs, piecas, septiņas stundas… Taču patiesībā ir tik daudz dažādu darbību, kuras vari veikt, lai īsinātu laiku starp nākamo pacelšanās brīdi, un tā nav tikai mūzikas klausīšanās vai filmu skatīšanās.

Blogs "Travellets" piedāvā dažādus interesantus un reizē arī neikdienišķus variantus, kā pavadīt laiku starp lidojumiem, ja laika trūkuma dēļ nav iespēja doties uz pilsētas centru vai tuvumā esošiem objektiem.

Ja pārņem sajūta, ka pārāk ilgi klusēts un ir vēlme ar kādu nedaudz socializēties, noteikti jāpārkāpj pāri nedrošībai un jāuzrunā tuvumā esošais svešinieks. Beigu galā tu vari būt ļoti pārsteigts, jo arī viņš vai viņa, iespējams, aiz garlaicības gluži vai meklē piekto telpas stūri. Visvienkāršāk sarunu uzsākt ar laipnu smaidu.

Vēl vari aiziet uz tuvāko veikaliņu un nopirkt žurnālu valodā, kuru it nemaz nesaproti. Tu pārliecināsies, ka daudzus rakstus un materiālus iespējams saprast, tikai skatoties uz bildēm. Ļauj vaļu savai fantāzijai un individuālajai izpratnei!

Foto: Shutterstock

Ja ar gaidīšanu lidostā saskaries atpakaļceļā, tavā telefonā noteikti ir vairāki simti bilžu un daudzas no tām ir pilnībā vienādas - aiztaupi dārgo laiku, kad atgriezīsies atpakaļ mājās un nodarbojies ar bilžu šķirošanu! Skatoties fotogrāfijas, tevi noteikti pārņems patīkamas izjūtas, jo varēsi gremdēties piedzīvotajās atmiņās. Tāpat pārskati savus e-pastus, jo tur bieži vien glabājas tik daudz nevajadzīgu vēstuļu, no kurām atbrīvoties uz neatgriešanos.

Vari izmanot gaidošo režīmu, lai atjaunotu telefona aplikācijas, ja neesi uzstādījis automātisku atjaunošanu. Šis "pasākums" vien aizņems aptuveni divdesmit minūtes, bet pēc tam stundu varēsi iepazīties ar jaunajiem uzstādījumiem.

Izdari šajā laikā lietas, kuras parasti izskrien no galvas viens un divi, piemēram, pieraksties pie zobu higiēnista vai ģimenes ārsta uz ikgadējo veselības pārbaudi. Ne akūtus ārstu apmeklējumus parasti atliekam dienu no dienas, tāpēc lidostas gaidošais režīms tieši ir tā vieta, kurā visas lietas izdarīt līdz galam.

"GapyearEscape" raksta, ka lidostas ir lieliska vieta, kur ļauties masāžai. Klasisko masāžu varētu būt grūtāk sarunāt, taču masāžas krēsls ir lieliska alternatīva, kā izmasēt sāpošo muguru un saspringušo kakla daļu.

Vēl tu vari aiziet pie lidojumu monitora un apskatīt, no kurienes lidmašīnas ielido un uz kurieni plāno doties. Iespējams, tieši tur kāda pilsēta tevi uzrunās, un atlikušajā laikā sērfosi internetā, meklējot informāciju par un ap šo pasaules malu.

Vai zināji, ka pasaulē ir lidostas, kurās var pat nogriezt matus? "Finavia" min, ka, piemēram, Helsinku lidostā iespējams sevi uzfrišināt arī šādi, un pēc tam ļauties laiskai atpūtai uz terases. Kad nonāksi nākamreiz kādā lidostā, jautā pēc šādām vietām informācijas centrā, un varbūt tev paveiksies.

Citas neierastas izklaides dažādās pasaules lidostās atradīsi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!