Foto: F64

Rundāles pils saimnieks, gleznotājs un mākslas vēstures speciālists Imants Lancmanis saņēmis Eiropas viesmīlības fonda (EHF) piešķirto balvu par mūža ieguldījumu viesmīlības nozares attīstībā, paziņoja Eiropas viesnīcu, restorānu un kafejnīcu apvienību apvienība (HOTREC).

Šī balva pielīdzināma Nobela prēmijai viesmīlības nozarē, skaidro HOTREC, izceļot Lancmaņa lielos nopelnus Rundāles pils atjaunošanā un tūristu piesaistē. 

"Es vēlos sveikt Imantu Lancmaņa kungu un pateikties viņam par ievērojamo ieguldījumu viesmīlības nozarē šo gadu laikā," uzsvēra Kents Nīstroms (Kent Nystrom) HOTREC prezidents. 

Imants Lancmanis veltījis visu mūžu mākslas vēstures pētniecībai, arhitektūras pieminekļu restaurācijai un glezniecībai. Viņš ir vairāku mākslas grāmatu autors. Lancmanis kopš 1975. gada ir Rundāles pils direktors. Tas ir tieši viņa nopelns, ka pils ir pilnībā atjaunota un pat ārzemju mediji to dēvē par Latvijas Versaļu. Ik gadu pili apmeklē tūkstošiem tūristu.

"Eiropas viesmīlības fonda balva ir viesmīlības nozares profesionāļu atzinība un pateicība par Imanta Lancmaņa ieguldījumu tūrisma viesmīlības veicināšanā vairākus gadus desmitus," piebilst viceprezidents EHF Žans Gasparts (Joan Gaspart).

"Ņemot vērā viņa ieguldījumu vēstures un mākslas mantojumā, Lancmaņa ieguldījums latviešu kultūrā ir nenovērtējams," teikts apvienības paziņojumā.

Šogad Rundāles pils svinēja 278.dzimšanas dienu un atklāja pēdējās vēl līdz šim nerestaurētās telpas - hercoga Ernsta Johana Bīrona bibliotēku un Lielo galeriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!