Ja ir vēlēšanās iegūt svētku noskaņu, tad vērts doties uz Amatas novadu, kur šajā mēnesī ieplānotas dažādas aktivitātes un pasākumi. Kur doties? Atklāj Amatas novada tūrisma attīstības un sabiedrisko attiecību speciāliste Anete Eglīte.

Drabešu muižas Amatu mājā būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās un gatavot Ziemassvētku dāvanas pašam – veidot māla krūzes (7.decembrī), apgleznot stiklu (11.decembrī), kuru būs iespēja izgaismot ar sveci, gatavot stikla pērles (11.decembrī), Ziemassvētku egles rotājumus tekstilmozaīkas tehnikā (19.decembrī) un pagatavot saldus, saulainus desertus no Portugāles – "Arroz doce" un "Molotof" (29.decembrī). Drabešu muižas Amatu māja aicina ne tikai aktīvi darboties radošajās darbnīcās, bet arī atvilkt elpu no ikdienas steigas, klausoties Ziemassvētku stāstos 11. decembrī. Vairāk informācijas pa tālruni 29199870.

Ieriķos svētku laikā īpaši jauki izskatās dabas takās, kā arī ir iespēja doties uz radošajām darbnīcām. Gaismas parks Ieriķu dzirnavās aicina apmeklētājus doties pastaigā pa izgaismotu dabas parku, kā arī ņemt līdzi savu svecīti, ko iedegt labo domu sienā, lai rastu gaismas prieku sevī. Cenas: pieaugušajiem 3,50 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem 2 eiro. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas. Vairāk informācijas pa tālruni 28396804.

Savukārt katru sestdienu ir iespēja doties pastaigā pa izgaismotu Cecīļu dabas taku. Cenas: pieaugušajiem 2 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem 1,50 eiro. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas. Vairāk informācijas pa tālruņiem 29477700 un 26457649. Tāpat šeit iespēja piedalīties radošajās darbnīcās – sveču liešanas stundā 8. decembrī, kur tiks gatavotas dabas spēka sveces, pievienojot meža un pļavas augus, kā arī "māla" veidošanas darbnīcā 15. decembrī, kurā tiks izgatavots Ziemassvētku dekoru komplekts, ko varēs izmantot kā pašgatavotu dāvanu vai iekārt eglītē.

No 8. decembra līdz 23. decembrim nedēļas nogalēs apmeklētājus gaidīs kamieļu parks "Rakši", piedāvājot izjādes ar kamieļiem, pastaigas ar lamām, izbraucienus ar karietēm, ko velk ēzeļi, omulīgu atmosfēru pie rūķiem un bērnu stūrīti. Vairāk informācijas pa tālruni 20009097.

Par svētku noskaņu padomājis arī Skujenes pagasts. Skujenes tautas namā 10. decembrī norisināsies koncertprogramma "Ziemassvētku stāsts", kurā piedalīsies dziedātāja Samanta Tīna, aktieris Jānis Skanis un komponists Valdis Zilveris. Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!