Foto: Shutterstock

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) izveidojusi jaunu geocaching jeb slēpņošanas sēriju "Geocaching for Life". Tā palīdzēs bagātināt Latvijas dabas daudzveidības iepazīšanas pieredzi ar izglītojošiem un izklaidējošiem spēles elementiem. 16 jaunie slēpņi atklās Latvijas dabas daudzveidību un ļaus ikvienam slēpņotājam iepazīt apkārtnes dabas vērtības – retas un aizsargājamas augu un dzīvnieku sugas, dzīvotnes un nozīmīgas kultūrvēsturiskās ainavas, informē DAP pārstāve Vita Krieviņa.

Slēpņošana ir aizraujošs piedzīvojums brīvā dabā ar orientēšanās, meklēšanas un atrašanas prieku, kur pēc dotajām norādēm jāmeklē slēpņi – nelieli konteineri ar dārgumiem. "Geocaching for Life" slēpņos atrodas blociņš jeb viesu grāmata, kur jāveic ieraksts par atradēju un atrašanas laiku. Atrodot visus 16 sērijas slēpņus un atminot ziņojumu, varēs atklāt bonusa slēpņa atrašanās vietu, kurā atradējus gaidīs pārsteiguma balvas.

Slēpņu aprakstos iekļautie stāsti palīdz veiksmīgi orientēties, paplašināt zināšanas un iepazīt apkārtnes dabas vērtības. Vienlaikus stāsti iepazīstina arī ar nozīmīgām dabas daudzveidības saglabāšanas iniciatīvām, kuras tiek īstenotas "Life" programmā 20 gadus.

Lai uzsāktu slēpņošanu, nepieciešams viedtālrunis ar GPS funkciju vai GPS iekārta, jāizveido profils vietnē Geocaching.com, kā arī jāuzstāda "Geocaching" (iOS, Android) mobilā lietotne. Ja profils izveidots, slēpņu sēriju var skatīt šeit.

Slēpņi ir izvietoti "Life" programmas projektu norises vietās – "Natura 2000" teritorijās Latvijas centrālajā daļā un Kurzemes piekrastē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!