Foto: Publicitātes attēli

Kurzemes plānošanas reģions ir sagatavojis dabas taku ceļvedi, kas ietver informāciju par vairāk nekā 80 Kurzemes un Ziemeļlietuvas dabas takām. No nākošās nedēļas ceļvedis būs pieejams visu Kurzemes novadu tūrisma informācijas centros, kā arī tiešsaistē, "Tūrisma Gidam" pastāstīja Kurzemes plānošanas reģiona projekta "Dabas tūrisms visiem" vadītāja Alise Lūse.

Šis ceļvedis, kas elektroniskajā versijā pieejams šeit, būs noderīgs jebkuram, kas vēlas izbaudīt nesteidzīgas pastaigas dabā un iepazīt Kurzemes un Lietuvas pierobežas dabas bagātības – jūru, kāpas, ezerus, upes, mežus, pļavas, purvus un tajos sastopamos augus un dzīvniekus.

Ceļvedis sniedz informāciju par 82 dabas takām. Neskaitot 1200 kilometrus garo Jūrtaku, kas stiepjas gar Baltijas jūras krastu no Latvijas-Lietuvas robežas līdz pat Tallinai, ceļvedī iekļauto dabas taku kopējais garums ir 380 kilometri, tajā skaitā 270 kilometri Kurzemē un 110 kilometri Ziemeļlietuvā. Vienas takas garums ir vidēji četri kilometri, kas nesteidzīgā solī aizņems aptuveni stundu.

Foto: Publicitātes attēli

Taku grūtības pakāpe novērtēta vairākos līmeņos, ar vienu zvaigznīti norādot vieglākās grūtības pakāpes dabas takas, kas piemērotas arī bērniem un senioriem. 34 no ceļvedī iekļautajām dabas takām ir pilnībā vai daļēji pieejamas arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem, neredzīgajiem, senioriem un ģimenēm, kas ceļo ar bērnu ratiņiem. Šīs takas ceļvedī izceltas ar zaļu krāsu.

Lai iegūtu plašāku informāciju par konkrēto dabas taku, ceļotāji aicināti izmantot QR kodu. Noskenējot kodu ar QR kodu lasīšanas aplikāciju telefonā, tas ātri un ērti aizvedīs uz saiti, kur pieejams takas fails un video ar takas maršrutu, apkārtni un foto.

Foto: Publicitātes attēli

Dabā var doties visos gadalaikos un katrā no tiem atklāt savu skaistumu un burvību. Dabas takas ļaus iepazīt visus Kurzemes novadus, skaistākās takas Kurzemes virzienā Rīgas tuvumā un tuvākās dabas takas Lietuvas pierobežā – Klaipēdas, Paņevežas, Telšu un Utenas apriņķos. Izbaudiet aktīvu atpūtu dabā un iemīliet Kurzemi un Lietuvu! Un neaizmirstiet – dabā ejot, ko atnesi, to aiznes!

Vērts piebilst, ka, sākot ar 20.maiju, tiks organizēta arī akcija “Tako Kurzemē”, kuras laikā ikviens tiek aicināts visus ceļotājus iet Kurzemes takās un dalīties ar savām bildēm un iespaidiem "Facebook" un "Instagram", izmantojot tagu "#takoKurzemē". Reizi nedēļā tiks izraudzīts kāds, kas saņems īpašu balvu, proti, somu ar dažādu ceļojumos noderīgu inventāru. Ceļotāji ir aicināti takot arī Lietuvas takās, šajā gadījumā izmantojot tagu "#takaisperLietuvą".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!