Foto: Normunds Kaprano

Lai varētu labāk iepazīt senās baltu zemes un to iedzīvotājus, sagatavots jauns tūrisma maršruts "Baltu ceļš", informē Kurzemes plānošanas reģiona projekta vadītāja Aiva Jakovela.

Jauno ceļvedi un karti iespējams lejupielādēt latviešu, lietuviešu un angļu valodās, kā arī saņemt Kurzemes un Zemgales tūrisma informācijas centros. Ceļvedi meklē šeit.

Maršruts veidots trīs lokos – kuršu, zemgaļu un sēļu – un iepazīstina ar senajām dzīvesvietām – pilskalniem, nozīmīgākajām kauju vietām, svētvietām un mitoloģijas objektiem, muzeju arheoloģiskajām ekspozīcijām un amatniecības centriem. Ierosmi teiksmainajam ceļojumam var rast sagatavotajā 3D video.

Ceļvedī daži attēli ar aplikācijas "GemAr" palīdzību atdzīvojas, ievilinot senlaikos. Tāpat aplikācija ērti savieno drukāto karti ar "Google" karti, kas palīdzēs tiem, kas būs ceļā.

Kultūras tūrisma maršruts "Baltu ceļš" izveidots ar Interreg V-A Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.– 2020. gadam atbalstu projektā LLI-187 "Starptautiskais tūrisma maršruts "Baltu ceļš"", kura mērķis ir palielināt apmeklētāju skaitu Latvijas un Lietuvas pierobežas reģionos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!