Tikai pusstundas braucienā no Rīgas centra ir iespēja baudīt neparastas sajūtas – pastaigu pa izgaismotajām takām tumsā slīgstošajā priežu mežā vai doties ciemos pie zvēriņiem. Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs arī šogad piedāvā saviem apmeklētājiem brīnumiem un gaismām vītu vakara pastaigu svaigā gaisā. Arī Zoodārzs janvāra vakaros ir izgaismots un gaida apmeklētājus.

Līdz pat 10. janvārim izmanto iespēju un apmeklē Brīvdabas muzeju diennakts tumšajā laikā – no pulksten 15.00 līdz 20.00. Pasākuma galvenais uzdevums esot radīt muzejā gaišāku noskaņojumu tumšajos novakaros, padarīt to apmeklētājiem daudz tīkamāku un interesantāku, stāsta muzeja pārstāve Līga Miklaševiča.

Brīvdabas muzejā šajā laikā īpaši tiek izgaismota Usmas baznīca, Vidzemes sēta, Kurzemes zemnieka sēta, Darvas ceplis, dzirnavas, Lībiešu sēta, Mauru un Kurzemes zvejnieka sēta, bērnu rotaļu laukums, pie galvenās ieejas iespēja iegūt bezmaksas karti ar izceltām izgaismotajām vietām, lai vieglāk orientētos muzejā.

Apmeklētāji aicināti apģērbies atbilstoši laika apstākļiem, uzvilkt ērtus apavus, ņemt līdzi siltu tēju un kādu pīrādziņu, kā arī gaismekli - neizgaismotajām takām.

Ēku un objektu izgaismošana veikta sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžas gaismas dizaina 1.kursa studentiem (vadītājs Egils Kupčs).

Muzejs uz pasākuma laiku atvērts katru dienu no pulksten 10.00 līdz 20.00. Ieejas biļešu cenas: pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bezmaksas, 0.70 eiro skolēniem, 1.40 eiro pensionāriem un studentiem, 2.00 eiro pieaugušajiem, 4.00 eiro ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene).

Pie Galvenajiem vārtiem darbojas auto stāvvieta.

Jāatgādina, ka arī Rīgas zoodārzs aicina apmeklētājus vakara pastaigās – līdz 24. janvārim var apmeklēt zooloģisko dārzu un vērot dzīvniekus līdz pat pulksten 21. Ziemas naktīs zoodārzs ir izgaismots un var vērot gan nakts dzīvniekus, gan tos ķepaiņus, kas savvaļā mīt ziemeļos. Pērkot biļeti no pulksten 16.00 līdz 19.00, tā maksās divus eiro. Mežaparka estrādē atklāts arī Sniega parks ar kameršķūkšanas un slēpošanas trasēm, kā arī slidotava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!