Foto: Publicitātes attēli
Sestdien, 10. augustā, Jaunpilī norisināsies Viduslaiku svētki. Uz tiem tiek aicināts ikviens – liels vai mazs, vecs vai jauns. Būs galminieku izklaides, cirka mākslinieku, improvizatoru izrādes, dziedoņu koncerts, aktieru kumēdiņi, gards vīns, prāta un spēka mežģi, kā arī citas nebēdnīgas ēverģēlības.

Ar ļaužu pulcēšanos un lielgabala dārdu svētki tiks atklāti pulksten 15. Viesus izklaidēs Liepājas ceļojošā cirka "BezTemata" mākslinieki, rādot nervus stindzinošus cirka priekšnesumus un pārsteidzošu komediantu kumēdiņu izrādi "Sanāciet, sanāciet! Pirmoreiz Jaunpilī!". Spontānas, neparedzamas un pat izaicinošas ēverģēlības gaidāmas būs radošās apvienības "Spiediens" aktieru Krišjāņa Caunes un Jura Kozlovska improvizācijas šovā. Svētkos ieradīsies arī zīlnieces, mīmi un burbuļu meistari.

Kā jau īstenos svētkos, neizpaliks gardi ēdieni un dzērieni. Barona vīnzinis piedāvās degustēt un baudīt pils galmā slavināto Tēviņu mājas vīnu, bet pagalmā viduslaiku gaisotnē būs baudāmas Mūka iecienītās svētku riktes. Tās būs ēdamas ar rokām vai koka karotēm!

Jaunpils muzeja zālēs būs vērojama izstāde "Jaunpils Viduslaiku svētkiem – 20", kas atspoguļos spilgtākos brīžus no iepriekšējiem svētkiem. Tās būs skatāma paralēli Arnolda, Jāņa un Anda Aigaru fotogrāfiju un Jāņa Žimanta skulptūru izstādei "Bezgalīgais stāsts".

Prāta un spēka mežģi jeb uzdevumi prātam, acīm, rokām un kājām būs risināmi gan lieliem, gan maziem. Tās būs "Brīnumu kalēju" lielformātu spēles, radošās darbnīcas un aktivitātes ar darbošanos Dzirnavu dīķī un tā krastos. Bez kalēja saimnieciskās rokas pilī nenotiek nekas, tādēļ arī svētkos darbosies kalēja darbnīca.

Jau no pulksten 12 Viduslaiku sētā "Niedru lija" būs iespējams piedalīties dažādās viduslaiku aktivitātes: šaut ar loku un arbaletu, mest cirvi un šķēpu, jāt ar zirgu un spēlēt viduslaiku spēles. Tur notiks arī īstas loka šaušanas sacensības, kuru laikā varēs iepazīties ar interesanto loka šaušanas sportu. Arī dažiem iesācējiem būs iespēja piedalīties sacensībās.

Savukārt pulksten 19.30 vakara svētku koncertu sniegs Latvijā pazīstamais duets, proti, Jānis Moisejs un Liene Šomase. Savukārt ap pulksten 21 pils pagalmā sāksies zaļumballe, kurā spēlēs grupa "Bitīt' matos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!